PAFC: Sallai megegyezett a BL-főtáblás klubbal

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 15:42
Sallai Roland, a Puskás Akadémia labdarúgója mindenben megegyezett a ciprusi APOEL Nicosiával, már csak a két klubnak kell megállapodnia.

Jorgosz Donisz talán már látja a jövőt.Jorgosz Donisz talán már látja a jövőt.

Látja azt, amiben mi itthon egyelőre csak bízhatunk: vagyis hogy újabb magyar futballista szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A ciprusi APOEL Nicosia edzője talán már úgy készül, hogy a keret, amellyel dolgozhat, tovább erősödik – méghozzá Sallai Rolanddal. A húszesztendős, immár válogatott játékos tudniillik mindenben megegyezett a ciprusi klub vezetőivel, és már csupán az APOEL, valamint a Puskás Akadémia közötti végső megállapodás van hátra. Minderről Geraszimosz Zapatinasz, a játékos menedzsere tájékoztatta lapunkat szombat délután:

„Hetek óta tárgyalásban állunk az APOEL elnökével – mondta Geraszimosz Zapatinasz. – Büszkén mondhatom, hogy a nicosiai klub első embere lelkesen, szinte rajongással beszélt Sallairól, és azt mondta, mindenáron szeretné megszerezni a tehetséges magyar fiatalembert. Így aztán viszonylag gyorsan sikerült is megállapodnia a játékosnak és a klubnak, minden részletben megegyeztek. Úgy vélem, hogy a két klub is dűlőre juthat egymással, akár már 24 órán belül. Mi legalábbis ezért dolgozunk. Annyit még elárulhatok, hogy a vételár már nem vita tárgya, inkább a kifizetés módjáról és idejéről folyik az egyeztetés. Nagy büszkesége lehet a Puskás Akadémiának Sallai Roland, hiszen a Felcsúton nevelkedett fiú most eljuthat a Bajnokok Ligájába, és bemutatkozhat a főtáblán..."

Tehát felgyorsultak az események.

Mint arról elsőként számoltunk be, az immár másodosztályú olasz Palermo mellett bejelentkezett Sallaiért a ciprusi APOEL. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a klub kiharcolja-e a BL-csoportkörben való szereplést. Nos, a nicosiai klub viszonylag magabiztosan (2–0 otthon, és gól nélküli döntetlen Prágában...) jutott túl a Slavián. Volt is nagy öröm, ám a hurráhangulat valószínűleg csak a sorsolásig tartott. Mert az APOEL alaposan belehúzott.

Az úgynevezett halálcsoportba került.

Ízlelgeti az ember az ellenfelek neveit, Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur. Veretes névsor, ilyen együttesek ellen futballozni életre szóló élmény

„Még nem akarom magam beleélni semmibe, de jó eljátszani a gondolattal, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetek, igazi sztárcsapatok ellen. Rendkívül korrekt és vonzó ajánlatot kaptam az APOEL-től, és úgy vélem, fejlődésem, pályafutásom szempontjából jó döntés lehet a ciprusi szerződés. Bízom benne, hogy rövidesen eldőlhet mindez..."

A most betegeskedő, így a hétvégi fordulót kihagyó Sallai Roland mondta mindezt. Az APOEL Nicosia stabil hátterű, egyre sikeresebb klub, és a BL-részvétellel mindez hatványozódik. Az pedig szinte sorsszerű, hogy a ciprusiak szeptember 13-án épp a Real ellen, Madridban kezdik meg Bajnokok Ligája-szereplésüket. S reményeink szerint a Lipcsében futballozó Gulácsi Péter mellett egy újabb magyar labdarúgó is szerepet kaphat a BL-ben. A felcsúti nevelésű Sallai Roland a Pancho Arénától – a Bernabéuig juthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik