nemzetisport.hu 2014.07.14 14:40 Frissítve: 2015.01.22 01:04

PAFC: Fiatalabbak leszünk, de nem rutintalanabbak - Benczés

A Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgócsapata ma Felcsúton idénynyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták a csapat új szereléseit, és szó esett a keretben történt változásokról is.

Benczés Miklós szerint fiatalabb, de nem rutintalanabb lett a Puskás Akadémia

 

A Puskás Akadémia idénynyitó sajtótájékoztatójának első napirendi pontjaként Vaszicsku Gergő és Polonkai Attila segítségével, a Jako sportszergyártó cég képviselőinek – köztük a korábbi válogatott kézilabdázó, Marosi László – társaságában bemutatták az NB I-es csapat új, retró stílusú mezeit, az egyszínű kék és fehér mezeket, a közepén kék-sárga csíkokkal, a nyakrésznél fűzővel.

Ezt követően Benczés Miklós vezetőedző beszélt a csapatról.

„Nagy volt a mozgás. Kilenc távozó, hét érkező. Több fiatalabb játékos jött, köztük többen kölcsönből tértek vissza. A távozók között több 30 évnél idősebb játékos is volt, miközben az újonnan érkezők között Harsányi Zoltán és Gohér Gergő is fiatalabb ennél. Fiatalabbak lettünk, de nem rutintalanabbak. Amúgy sem az számít, hogy ki hány éves, hanem az, hogy aki pályára lép, az mindent megtegyen a csapat sikereiért” – nyilatkozta a nyári változásokkal kapcsoltban Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

„A felkészülés jól sikerült, és nemcsak azért mert a külföldi edzőtáborban nem találtunk legyőzőre, hanem azért is, mert visszaköszöntek azok, amiket gyakoroltunk. A csapat megerősítése folyamatban van, ezzel kapcsolatban még nem tudok részletekkel szolgálni.

A szakember a Nemzeti Sport Online kérdésére kitért a saját nevelésű fiatalokra is.

„Játékosokat, embereket szeretnénk nevelni, ez pedig egy folyamat. Minden futballista, aki az első csapattal készül, esélyt kaphat az NB I-es bemutatkozásra, amikor megérett arra” – fogalmazott a szakember.

A sajtótájékoztatón részt vett Takács Mihály, a Puskás Akadémia vezetője is, aki a célokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy nincs kitűzve helyezés, ez nem nehezedik teherként a csapatra.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Baracskai Roland (Videoton II – kölcsönből vissza), Barcsay Márk (Videoton II – kölcsönből vissza), Gajdos Zsolt (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Gohér Gergő (DVTK), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd-Zsóry – kölcsönbe), Hudák Martin (Videoton – kölcsönből vissza), Károly Bálint (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Lencse László (Videoton, kölcsön után végleg), Molnár Tibor (Videoton II – kölcsönből vissza), Papp Máté (Videoton – kölcsönből vissza), Tar Zsolt (Videoton – kölcsönből vissza), Vachtler Csaba (Balmazújváros – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Vaszilisz Aposztolopulosz (görög, Videoton – kölcsönből vissza?), Baracskai Roland (Mezőkövesd?), Bertus Lajos (Paks), Farkas Norbert (ZTE), Francisco Gallardo (spanyol, visszavonul), Károly Bálint (Zalaegerszeg?), Nagy Zsolt (Videoton?), Somodi Bence (Kaposvár?), Szekeres Adrián (Videoton – kölcsönből vissza), Tóth I Balázs (?), Tóth II Balázs (Videoton – kölcsönből vissza), Vaskó Tamás (?)
Kiszemeltek: Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Farkas András (Kecskeméti TE, próbajáték)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.16 15:08:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben sosem történt még olyan, mint a DVTK–Vasas meccsen. Horváth és Pintér ismét „meglopta” volt csapatát.

2017.10.15 23:06:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Akkor viszont mihez kellene viszonyítani?

2017.10.15 12:11:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Horváth: A sorozatos vereségek után gondolkoztunk, hogy esetleg feláldozunk egy bárányt.

2017.10.14 14:07:14

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

A 70 éves klasszis a születésnapi beszélgetésben elárulja, mi hiányzik az életéből.

2017.10.14 16:45:47

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Az első fordulóban és most is 1–1-re végzett egymással a Puskás Akadémia és a Ferencváros.