S. T. J. 2020.01.28 23:06

Oroszországi interjú Kassai Viktorral; Bese Barnabás a terveiről

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Terjedelmes interjú jelent meg a Szport-Ekszpressz című orosz napilapban Kassai Viktorral. A szerző, Aleksz Bobrov eljuttatta hozzánk a kéziratot, amelyben a korábbi magyar bíróval, az orosz játékvezetők nemrég kinevezett vezetőjével részletesen beszélgettek az életről, a futballról, a játékvezetésről, valamint arról, hogy Moszkvában hotelben vagy lakásban képzeli-e el honfitársunk a jövőjét. Szóba került többek között az is, miért választott magának magyar segítőt Ring György személyében, s a riporter arra is rákérdezett, igaz,-e, hogy finoman fogalmazva sem ideális a kapcsolata Puhl Sándorral.

Bese Barnabás csapata, a francia másodosztályú Le Havre fontos meccset játszott a Troyes gárdájával. A magyar védő együttesének nyernie kellett, hogy az élmezőnyben maradjon, és továbbra is rájátszást érő helyen álljon (jelenleg 5.). Nos, a győzelem összejött, ráadásul a gólszerző Bese volt, aki lapunknak a céljaikról azt mondta: a rájátszásba mindenképpen be akarnak jutni, ha pedig ott lesznek, szeretnének osztályt váltani. A védő a saját terveiről annyit árult el, hogy noha az utóbbi három és fél évben megszerette a várost, az új közeg és kultúra megismerése is vonzza.

• Decemberben a nőknél, januárban a férfiaknál játszott döntőt világeseményen Spanyolország kézilabda-válogatottja. A spanyol sikerek nyomába eredtünk, de kiderült, nincs egyetlen nyerő recept. A Mol-Pick Szegedet 2013 óta irányító Juan Carlos Pastor, aki szövetségi kapitányként Spanyolországgal világbajnokságot nyert, Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, lapunknak azt mondta: a spanyol stílusnak, mint minden rendszernek, az a kulcsa, hogy a pályán és azon kívül is mindent megtegyenek egymásért a játékosok.

Hajrá, foci! mellékletünkben megszólal a Debrecen, az Eger, a Volán, a Vác és a Vasas egykori játékosa, Simon Antal, aki meglehetősen bizonytalan helyzetben vállalta el az NB III Keleti csoportjának 10. helyén álló Gyöngyösi AK szakmai irányítását. A keretből a télen eddig kilenc labdarúgó távozott, az átalakuló klubvezetőség a technikai igazgatótól is megvált, így tavasszal a bentmaradás kiharcolása az elsődleges cél.

2020.08.07 21:11:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Képes felállni a padlóról, megrázni a fejét és újra nekiindulni.

2020.08.05 19:22:55

Labdarúgó NB I M. G.

Még Nyilasi is elképedt: „Kispadon ülve, edzőként nem voltam szemtanúja ilyen ragyogó mérkőzésnek.”

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.