Ollózások, kapásgólok és szólók - az NB I legszebb találatai akkor és most

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: PÓR KÁROLY, RÁCZ PÉTER, T. SZABÓ GÁBORÖSSZEÁLLÍTOTTA: PÓR KÁROLY, RÁCZ PÉTER, T. SZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2011.11.28. 20:37
null
José Luquétól (balra) és Tisza Tibortól sem állnak távol a bombagólok (Fotó: Fuszek Gábor)
Vasárnap befejeződött a labdarúgó NB I 2011–2012-es szezonjának idei szakasza. A mögöttünk hagyott időszakkal több írásban is foglalkozunk még, most szokásos hét eleji Sportlegünkben felidézzük az idény eddigi legnagyobb, legszebb találatait, de nemcsak a mostani szezon, hanem az elmúlt másfél évtized legemlékezetesebb találatait is felelevenítjük – felejthetetlen Mracskó-gól, Roman Orescsuk bombája, Marius Sasu ollózása és még megannyi szép gól.

AZ ŐSZI IDÉNY LEGSZEBB TALÁLATAI

Arra még nem találtak ki sem statisztikai, sem más egyéb objektív módszert, amellyel egyértelműen mérni lehetne különböző szezonok színvonalát. Így jobb híján csak az emlékezetünkre hagyatkozhatunk, ha el akarjuk dönteni, hogy például a tíz évvel ezelőtti szezon színvonalasabb volt-e az NB I-ben, mint a mostani.

SZAVAZÁS

Önnek melyik gól tetszett a legjobban őszi válogatásunkból?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az emlékezetünk pedig – ha futballról van szó – elsősorban a látványos jelentek, a gólok alapján rangsorol.

„Emlékszel, amikor 'kilencvenhatban Jagodics Zoli huszonhárom méterről bezúdította a labdát a jobb felsőbe a Loki ellen?” „Az semmi! Hanem amikor, Mracskó Misi 'kilencvenhétben egy szöglet után huszonötről a bal felsőbe bombázott, szegény Babos Gábor hiába repült érte.” Ehhez hasonló beszélgetéseket a mostani szezon találatairól is folytathatnak majd a drukkerek még sok év elteltével is.

Diósgyőrben például valószínűleg egy életre megjegyezték a futballszurkolók José Luque nevét. Ahogy arról korábban nagy gólelemző cikkünkben is beszámoltunk, a spanyol középpályás az NB I legeredményesebb bombázói közé tartozott az őszi idényben, hét góljából négyet is húsz méternél távolabbról szerzett. A Ferencváros elleni két meccsen két nagy gólt is lőtt (ezek közül a múlt vasárnapit válogattuk be mostani összeállításunkba), de emlékezetes a Haladásnak lőtt szabadrúgásgólja is, vagy a Siófok elleni találata.

Az NB I 11 legszebb őszi találata közé beválasztottuk a Sport Televízió „Bólints Tibi!" rovatába is bekerülő gólokat, így a vasasos Kulcsár Dávid Győr elleni, szélről leadott, a hosszú felsőbe utat találó lövését, a győri Völgyi Dániel Paks elleni, védőelfektetős gólját, Hajdú Norbert Pápának lőtt szabadrúgását, a Barcelona akcióit idéző, Kulcsár Tamás által jegyzett, Győr elleni gólt. Vagy éppen személyes kedvencünket, a kaposvári Bőle Lukács ZTE elleni bravúros találatát.

BÓLINTS TIBI!


Gólelemzésünk során ezek mellett felfigyeltünk még Álvaro Brachi bődületes szabadrúgására a DVTK ellen, Kulcsár Tamás szemfüles emelésére a Videotonnal szemben, Milan Perics mellel átvett, majd egyből a kapu bal oldalába zúdított találatára, vagy éppen Dudás Ádám kapufás kapásgóljára a Videoton ellen.

JOSÉ LUQUE MÁSODIK GÓLJA A FRADI ELLEN (2:35-nél)


VÖLGYI DÁNIEL TALÁLATA A PAKS ELLEN (2:20)




ÁLVARO BRACHI GÓLJA A VIDEOTON–DVTK MECCSEN (3:03-nál)


KULCSÁR TAMÁS ÁTEMELTE TUJVELT (0:13)


MILAN PERICS, DVTK–KAPOSVÁR (1:50)


DUDÁS ÁDÁM, GYŐR–VIDEOTON (0:10)


EMLÉKEZETES GÓLOK AZ UTÓBBI MÁSFÉL ÉVTIZEDBŐL

A fenti példák is mutatják, hogy igencsak szubjektív, egyéntől, sőt szimpátiától is függő, hogy mit tekintünk szép gólnak. Van, akinek a távoli, bombaerős lövés tetszik, másnak egy okos átemelés, akad, aki a remek cselsorozatot, szólót követő találat után csettint egyet, más a nehezen kivitelezhető, bravúros mozdulat (legyen az ollózás, sarkazás, kapáslövés, esetleg „rabona”) után esett gólt tekinti a leggyönyörűbbnek.

Az idei őszi szép gólok után az utóbbi évek (sőt több mint egy évtized) remekbe szabott találataiból is szemezgettünk, már amelyik eszünkbe jutott, vagy éppen találtunk róla videofelvételt.

Mert hiába ugrott be mondjuk a 2000–2001-es szezonból Urbán Flóriánnak az a találata, amelynél „átesernyőzte” a kapust, aztán az üres kapuba fejelt, vagy Illés Bélának a 2002 augusztusában, az Újpest–MTK mérkőzés 91. percében szerzett győztes gólja (1–2), amely után az újpesti tizenhatoson belül Tokody, Kunzo, Juhár és Sloncík ült a földön, és azon csodálkozott, hogyan csinált bohócot belőlük az MTK kapitánya – nem sikerült fellelni videót a neten ezekről a gólokról. De nem találtuk meg Pest Krisztián nagyszerű, távoli emelését a 2003. augusztus 9-én lejátszott MTK–Pécsi MFC (1–2) mérkőzésről sem, csak egy visszapillantó cikket a mérkőzésről. És akkor csak három példát említettünk, számtalan gyönyörű magyar bajnoki gólról nincs képi anyag – maximum az emlékezet őrzi meg őket.

Éppen ezért összeállításunk közel sem teljes, sőt, olvasóink hozzászólásaikban minden bizonnyal több tucatnyi emlékezetes, szép gólt említenek a magyar élvonalbeli bajnokikról, amelyek ebben az anyagban nem szerepelnek – biztatjuk is Önöket, hogy tegyék teljesebbé, gazdagabbá cikkünket!

Néhány hete „Luque úgy lő, mint C. Ronaldo” címmel a jelenkor és a közelmúlt legjobb szabadrúgáslövőiről állítottunk össze anyagot, amelyben sok szép gólt nézhettek meg videofelvételen olvasóink. Az egyik összefoglalót Szanyó Károly remekbe szabott szabadrúgás gólja miatt tettük be, de ezen az 1996. november 2-án lejátszott Ferencváros–Újpest találkozón akadt egy még emlékezetesebb találat, Jagodics Zoltán óriási bombagólja. A Fradi ekkor már 2–1-re vezetett, és a 80. percben a jobb oldali beívelés után kifejelt labdát Jagodics mintegy harminc méterről, jobbal kapásból zúdította a jobb felső sarokba. Szűcs Lajos – aki akkor az Újpestben védett, és a következő szezonban bajnok lett a lila-fehérekkel – csak szemmel követte a lefelé csapódó labdát…

JAGODICS ZOLTÁN BOMBÁJA AZ ÚJPEST ELLEN (2:47-nél)


Jagodics Zoltánnak egyébként igen emlékezetes volt az első bajnoki mérkőzése is a Ferencvárosban. A zöld-fehérekhez az 1995–1996-os bajnokság téli szünetében átigazoló labdarúgó 1996. március 16-án debütált a Fradiban, és a Debrecen elleni mérkőzés 89. percében győztes gólt szerzett: a kivágott labdát 23 méterről jobbal vágta a bal felső sarokba. Horváth Béla kapus vetődött, de nem tudta védeni a jól helyezett lövést.

JAGODICS ELSŐ BAJNOKI GÓLJA A FRADIBAN (1:31:30-nál)


Jagodicshoz hasonlóan védekező játékosként hatalmas gólokat lőtt Mracskó Mihály, a Békéscsaba, majd a Győr labdarúgója. Egyik legkülönlegesebb találatát 1997. augusztus 23-án szerezte, a Hungária körúton, az MTK ellen 4–2-re megnyert mérkőzésen. A hazai kék-fehérek Illés Béla két találatával 2–0-ra vezettek, aztán az ETO egy szerencsés (ön)góllal szépített, majd jött Mracskó Misi! A bajszos jobb oldali védő Fodor Tibor bal oldali szöglete után csaknem 25 méterről, jobbal kapásból vágta a labdát a bal fölső sarokba – Babos Gábor úszott a levegőben, de nem védhette. A 38. percben esett egyenlítő találat olyan lökést adott a győrieknek, hogy végül 4–2-re nyertek a bajnoki címvédő otthonában, és sorozatban ötödik győzelmüket szerezték a bajnokságban – és még csak öt forduló telt el a szezonból…

MRACSKÓ MIHÁLY BOMBÁJA AZ MTK ELLEN (1:40-nél)


Több okból is emlékezetes volt az 1998. augusztus 29-én rendezett Vasas DH–III. Kerület FC mérkőzés. Az angyalföldiek Váczi Zoltán (2), Hámori Ferenc, Pál Zoltán, Farkasházy László és Aranyos Imre góljával 6–0-ra kiütötték az óbudaiakat, ám a vendégek technikai vezetője, Simon Gábor nem volt különösebben feldúlt a csapat veresége miatt. Ő ugyanis, amikor meglátta, hogy Aranyos Imre játszik a Vasasban, már tudta, hogy a piros-kékek vezetői hibáztak.

A válogatott balhátvédet a Vasas spanyolországi túráján, a Logrones elleni nemzetközi barátságos mérkőzésen kiállította a játékvezető, és ezek után Aranyos mindaddig nem léphetett volna pályára, amíg az MLSZ illetékes bizottsága meg nem tárgyalja a játékos fegyelmi ügyét. Ám mert tárgyalás nem volt (merthogy a Vasas nem jelentette be a szövetségben, hogy a spanyol túrán az egyik játékosát kiállították…), így Aranyos jogosulatlanul lépett pályára a III. Kerület ellen. Az óbudaiak óvtak, a szövetség a találkozó 6–0-s eredményét megsemmisítette, a három pontot 3–0-val a Kerület kapta, és az aktuális góllövőlistából ki kellett venni a Vasas gólszerzőinek találatát.

Így töröltékHámori Ferenc gólját is, pedig az nem mindennapi találat volt! Nem volt bombagól, nem előzte meg káprázatos cselsorozat, nem ollózott, nem trükközött, ám a helyzetfelismerés és a kivitelezés mindenképpen messze az átlagos gólok fölé emelte a találatot. A Vasas csatára a mérkőzés 54. percében rárajtolt a hosszan előre lőtt labdára, amelyet a kapujából kifutó Lippai József ki akart engedni az alapvonalon túlra. Ezért a kapus átugrotta a labdát, ám azt Hámori még a vonalon belül elcsípte, majd szinte az alapvonalról bal belsővel az üres kapu közepébe nyeste. Nagyszerű megoldás volt, ezzel vezetett 3–0-ra a Vasas.


HÁMORI FERENC GÓLJA A III. KERÜLET ELLEN


Maradjunk a Vasas és a III. Kerület „témakörnél”, csak éppen nem az egymás elleni meccsüknél, hanem a Vasas-pályán 1996. november 24-én lejátszott, a televízióban is közvetített III. Kerületi TVE–Ferencváros mérkőzésnél. A bajnoki címvédő Fradi 12 meccsből álló veretlen sorozat után látogatott Angyalföldre, hogy a Vasas stadionját ideiglenesen hazai pályának használó óbudai újonc kis csapat ellen is folytassa remek szériáját. Háromszor is megszerezte a vezetést az FTC, öt perccel a vége előtt 3–2-re ment a Fradi, ám előbb a lobogó szőke hajáról messziről felismerhető Aubel Zsolt egyenlített (3–3), majd a 88. percben Kiss Istvánnagy pillanatai következtek: a zöld-fehéreknél pallérozódó, az élvonalban hét évvel korábban a Fradiban debütáló csatár jó átadást kapott a jobbösszekötő helyén, egy csellel becsapta Hrutka Jánost, majd Dejan Milovanovicsot és Szeiler József kapust, és ballal, hat méterről, higgadtan a kapu közepébe gurított. Ez volt Kiss első gólja az NB I-ben, a Kerület 4–3-ra legyőzte a Ferencvárost! Való igaz, nem ez volt a magyar futballtörténelem legszebb szóló találata, de ahogy egy esélytelen együttes csatára – egykori klubja ellen – az utolsó percekben ilyen szemtelenül, pimaszul becsapta a rátámadó védőket, és ilyen okosan, higgadtan megoldotta a feladatot, az megsüvegelendő, ezért is tettük be összeállításunkba.


KISS ISTVÁN GÓLJA A FRADI ELLEN (4:21-nél)


Hogy nemcsak a csatárok tudnak szólóból gólt szerezni, azt két Vasas-játékos mutatja meg nekünk. Kezdjük Juhár Tamással, aki 1996. augusztus 24-én (ugyanabban a bajnoki szezonban, mint amikor az imént látott Kiss István szerezte remek gólját), a Vác–Vasas találkozó 10. percében megkapta a labdát a saját tizenhatosa előtt, lerázott két ellenfelet, majd nagy lendülettel megindult Hámori István kapuja felé. Mivel egy ideig nem támadták meg, vitte-vitte a labdát, majd kilépett Nagy Tibor és Kasza István között, és ballal a jobb alsó sarokba lőtt. A slusszpoén: ezzel a találattal nyert 1–0-ra a Vasas a Vác otthonában!

JUHÁR TAMÁS SZÓLÓJA GÓLLAL FŰSZEREZVE (1:00-nál)


A fentebb beharangozott másik Vasas-játékos, Váczi Zoltán középpályásként szerzett találatot egy nagyszerű szóló után, amelyhez hasonlót ha most Lionel Messitől látnánk, akkor az egész világ erről beszélne. 1998. április 4-én már szerencsére nem a „felszabadulás ünnepére” emlékeztünk, hanem a Videoton–Vasas mérkőzésen csodáltuk meg az apró termetű, nem éppen sportszerű életmódjáról híres Váczi Zoli zsenialitását: a Vasas válogatott játékosa a 28. percben saját térfeléről megindulva, rágyorsítva, több embert is kicselezve ért be a fehérváriak tizenhatosára, majd estében, jobbal a vetődő Mitring István mellett a jobb sarokba lőtt. Az év góljának választották meg ezt a találatot, nem érdemtelenül. A Vasas egyébként 3–1-re győzött, Hámori Ferenc köszönt még be kétszer a Videotonnak.

VÁCZI ZOLTÁN MEGINDULT, ÉS MEG SEM ÁLLT A KAPUIG


A 2000–2001-es szezon 3. fordulójában, 2000. augusztus 4-én egy újonnan igazolt labdarúgó mutatkozott be az Újpestben, az orosz Roman Orescsuk. A jó felépítésű center Székesfehérváron játszotta első NB I-es meccsét, és a 85. percben remek góllal debütált. A találatnál nemcsak maga a lövés volt szép (az, hogy a levegőből lehulló labdát pattanás nélkül, kapásból eltalálta), hanem az is, ahogy átemelte a labdát Szalai Csaba fölött. Milinte Árpádnak nem sok esélye volt az erős lökettel szemben. Az Újpest végül 4–1-re győzött. Orescsuktól a későbbiek során már nem nagyon láttunk ilyen klasszis megoldást.

ROMAN ORESCSUK NAGY GÓLJA A VIDEOTON ELLEN (1:30-nál)


A 2001–2002-es bajnokság 7. fordulójában (2001. augusztus 5-én) az újpesti Dvéri Zsolt lőtt ritkán látható gólt az egerszegi Turi Géza kapujába. A ZTE–Újpest találkozó érdekessége volt, hogy az újpesti csapatot szállító autóbusz útközben, Balatonboglárnál defektet kapott, így az út hátralévő részét gépkocsikkal tették meg a fővárosiak. Ez a malőr nem zavarta meg a vendégeket, akik idegenben 3–0-ra győztek. A lila-fehérek első találatát a találkozó 30. percében Dvéri szerezte, aki mintegy 40-42 méterről, ballal ívelt a kapujából kint álló Turi fölött a léc alá. Ha azt vesszük, hogy egy kapusnak ilyen távolságból nem illik gólt kapnia, akkor akár potyagólnak is minősíthetnénk a találatot, de a kapusbakitól függetlenül nagyon látványos és bravúros gól volt ez, amelynek kapcsán a középpályás remek helyzetfelismerését és kiváló rúgótechnikáját kell kiemelni.

DVÉRI ZSOLT NAGYSZERŰ TALÁLATA ZALAEGERSZEGEN


A 2001–2002-es szezonban volt még egy igen emlékezetes találat: Gera Zoltán gólja Sopronban. A 26. fordulóban, 2002. március 23-án a tavasszal addig százszázalékos teljesítményt nyújtó Ferencváros látogatott a Matáv FC Sopronhoz, és bár a zöld-fehérek sok helyzetet kidolgoztak, a nagyszerű formában védő soproni (jelenleg diósgyőri) kapuson, Farkas Balázson csupán egyszer tudtak kifogni: a 43. percben bal oldali beadás után Gera a kapunak háttal állva mellel maga elé tette a labdát, majd 15 méterről, jobb lábbal, ollózó mozdulattal a léc alá lőtt. Ezzel egyenlített ki a Fradi (a Sopron vezető találatát Somogyi József szerezte), ám a szünet után a hazaiaktól Jegija Javrujan betalált, így 2–1-re a Matáv győzött.


GERA OLLÓZÓS GÓLJA SOPRONBAN


Gyánó Szabolcs remek mozdulata: a Pécs jelenlegi támadója a 2003–2004-es kiírásban, a Zalaegerszeg labdarúgójaként szerzett szép találatot. 2004. március 20-án, a ZTE–Győri ETO mérkőzés 49. percében Sebők Zsolt kapujának háttal állva a kapu jobb oldalába lőtte a labdát úgy, hogy hátra felé vetődött. Az egerszegiek akkori vezetőedzője, Gellei Imre egyébként jubilált: 400. élvonalbeli bajnokiján ült a kispadon – Gyánó is emlékezetessé tette a szakember számára a mérkőzést.

GYÁNÓ SZABOLCS GÓLJA HÁTRA VETŐDVE


Marius Sasu (balra) és Leandro is szépségdíjas találatot jegyzett
Siófokon 2004 tavaszán (Fotó: M. Németh Péter)
Marius Sasu (balra) és Leandro is szépségdíjas találatot jegyzett Siófokon 2004 tavaszán (Fotó: M. Németh Péter)

Maradjunk még egy kicsit az ollózásos góloknál és a 2003–2004-es szezonnál. Ezúttal Siófokra látogatunk, a dátum 2004. május 19., és a bajnoki címért az Újpesttel, a Debrecennel és (kapaszkodjanak meg!) a Balaton FC-vel óriási versenyt futó Ferencváros utazott a Balaton-parti városba. Bő tíz perccel a vége előtt még a siófokiak vezettek 2–1-re, ám ekkor előbb (a 79. percben) Marius Sasu küldte ollózó mozdulattal a labdát a kapu bal oldalába, majd két perccel később a jelenleg Cipruson futballozó Leandro de Almeida a tizenhatos sarkáról bal külsővel pókhálózta ki a bal felső sarkot – Csernyánszki Norbertnek, a Balaton FC kapusának esélye sem volt a védésre. A mérkőzés egyébként igen parázs hangulatban ért véget, Kassai Viktor játékvezető előbb az FTC vezetőedzőjét, Pintér Attilát küldte el a kispadtól, majd a lefújás után Tököli Attilát nyilvánította kiállítottnak, és a jegyzőkönyvben azt írta az esetről, hogy a csatár azt mondta neki: „Ezt már nem tudtátok elcsalni, …!” (A mondat befejező részét – engedelmükkel – nem idéznénk.) Tökölit egyébként három bajnokiról eltiltották, ám nyolc nappal később mégis pályára léphetett az utolsó fordulóban, a Ferencváros–DVSC mérkőzésen, amelyen az ő találata is kellett ahhoz, hogy a Fradi legyőzze a Debrecent, és bajnok legyen.

SASU ÉS LEANDRO GYÖNYÖRŰ GÓLJA A SIÓFOK ELLEN (1:10-től)


A 2004–2005-ös bajnokság 23. fordulójában az Újpest az újonc Lombard Pápát fogadta, és a 3–1-re megnyert meccsen a szezon egyik – ha nem a – legszebb gólját láthatta a publikum. Már Farkas Balázs találata sem volt kutya (lásd a videót!), de Tóth Norbert 55. percben szerzett gólját a világ bármelyik sportcsatornáján szívesen bemutatták volna: az újpestiek középpályása a balösszekötő helyéről, ballal, kapásból zúdította a labdát a bal felső sarokba. Nagyon szép gól volt – ezt még alighanem Szép Tamás, a Pápa kapusa is elismerte. Kár, hogy a helyszínen csupán 2868 néző látta ezt a találatot, de ők legalább megállapították: már ezért a gólért érdemes volt kimenni a Szusza Ferenc Stadionba. Aki figyelmesen nézi a videót, látja az újpesti gólörömnél Véber György másodedzőt is. Igen, amikor Véber nem a Pápa vezetőedzője volt, akkor az Újpestnek sikerült legyőznie a Lombard FC-t…

TÓTH NORBERT BOMBÁJA A PÁPA ELLEN (0:11-nél)


Kocsárdi Gergely nem tartozik a gólerős labdarúgók közé, a ZTE jobbhátvédje lassan a 450. magyar élvonalbeli bajnoki mérkőzéséhez közeledik, és 17 éves NB I-es pályafutása alatt alig több, mint egy tucat gólt szerzett. A 2009. március 16-án, Kaposváron lőtt találatát viszont nagypapa korában is büszkén mutogathatja, hiszen a Rákóczi–ZTE találkozó 48. percében a „Kígyó térről” lőtt Kovács Zoltán kapujának bal felső sarkába. Ráadásul nem lecsúszott beadás volt, hanem tudatos kapura lövés. Ez volt a Zete második gólja a meccsen, a zalaiak végül 2–1-re győztek Kaposváron.


KOCSÁRDI GERGELY TÁVOLI GÓLJA KAPOSVÁRON (0:50-től)


A volt fehérvári, majd újpesti Mario Bozsics sem arról volt híres, hogy ipari mennyiségben termelte a gólokat, bár kisvállalkozónak mindenképpen elmehetett volna, hiszen magyarországi pályafutása során bajnokikon tizenötször bevette az ellenfelek kapuját. 2009. április 11-én, a szezon 22. fordulójában az Újpest labdarúgójaként a REAC kapujának bal felső sarkába zúdította be a labdát, a korábban a liláknál védő Szántai Levente kapus tehetetlen volt a bombával szemben. Mindez a 74. percben történt, az Újpest egyébként a meccsen 3–0-ra győzött. Ekkor még minden szép és jó volt a Szusza Ferenc Stadionban, hiszen a csapat az első helyen állt a bajnokságban, három ponttal megelőzte a DVSC-t. Az idény végére azonban összeesett a Szentes Lázár irányította gárda (mint oly sokszor az utóbbi években, elfogyott a pénz…), és a Loki mögött kilenc ponttal lemaradva a második helyen végzett.

BOZSICS-BOMBA A REAC KAPUJÁBA (0:50-nél)


A távoli lövések mesterei általában nagyobb eséllyel szereznek szép gólt, mind mondjuk azok, akik az ötösön belülről „bekotort” találatokra „specializálódnak”. Tisza Tibor azon labdarúgók közé tartozik, akik – kihasználva jó rúgótechnikájukat – bátran vállalkoznak a tizenhatoson kívülről is. A jelenleg Diósgyőrben játszó támadótól két újpesti találatot választottunk ki (lehetett volna többet is…), az elsőt 2006. szeptember 18-án, az FC Sopron–Újpest mérkőzés 80. percében szerezte szabadrúgásból (ez volt a meccsen a második gólja, 2–0-ra győztek a lila-fehérek), a másodikat 2008. május 16-án, az Újpest–Győri ETO összecsapás 25. percében lőtte Szasa Sztevanovics kapujába (ezzel vezetett 1–0-ra az Újpest, ám végül 3–1-re kikapott).

TISZA TIBOR GÓLJA SZABADRÚGÁSBÓL SOPRONBAN


TISZA TIBOR GÓLJA A GYŐRI ETO ELLEN


Tisza Tibortól szabadrúgásból szerzett, remek gólt nézhettek meg a videón, és itt egy újabb olyan találat, amely hasonló rögzített szituációból esett: a szintén nagy lövéseiről ismert, fehérvári Marko Andjics 2009. május 16-án, a Fehérvár–Vasas mérkőzés 64. percben bombázott Németh Gábor kapujába, és mentette 2–2-es döntetlenre a mérkőzést. A helyszínen 1672 néző tapsolt a légiós góljának.


ANDJICS-GÓL SZABADRÚGÁSBÓL A VASAS ELLEN


Tokody Tibor egy életre beírta magát a magyar futballtörténelembe azzal, hogy 2001. április 21-én emlékezetes öngólt szerzett az Újpest–Dunaferr mérkőzésen. Ám az egykori újpesti, jelenleg győri támadó azért sokkal többet letett az asztalra annál, hogy csupán egy balszerencsés mozdulatáról emlékezzünk meg. Amellett, hogy első válogatott mérkőzésén, Macedónia ellen góllal debütált, szerzett néhány látványos találatot az NB I-ben. 2010. május 4-én, az ETO–FTC mérkőzés 6. percében ritkán látható nagy gólt ragasztott be Megyeri Balázs kapujába: futtából, jó 25 méterről jobbal a jobb felső sarokba bombázott. Ezzel vezetett 1–0-ra a Győr, és végül 2–1-re legyőzte a Fradit.

TOKODY TIBOR BOMBÁJA A FERENCVÁROS ELLEN


Természetesen a tavalyi, 2010–2011-es szezonban is akadtak nagyszerű gólok, mi most csak kettőt választottunk ki közülük: a Haladásból Simon Ádám gólját az MTK ellen és az ugyancsak szombathelyi Sipos Norbert találatát a Győr ellen.

SIMON ÁDÁM GÓLJA KÉT KAMERAÁLLÁSBÓL

1:04-nél



SIPOS NORBERT GÓLJA A GYŐRI ETO ELLEN (1:30-nál)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik