Ők a mi sztárjaink – 8 fradista, Kanta, Varga J. és Vinícius

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 16:02
Bár alighanem már mindenki az esti Juventus–Barcelona BL-döntő lázában ég, mi ilyenkor sem feledkezünk meg a jó kis hazairól. Lezártuk a hét elején indított szavazásunkat, lássuk, hogyan néz ki a Nemzeti Sport Online NB I-es álomcsapata.

AZ NSO-OLVASÓK 2014–2015-ÖS ÁLOMCSAPATA: Dibusz (FTC, 5535 szavazat) – Dilaver (FTC, 3847), Vinícius (Videoton, 3832), Mateos (FTC, 3014), Ramírez (FTC, 4870) – Varga J. (DVSC-Teva, 2263), Gera (FTC, 5033) – Varga R. (ETO, FTC, 3968), Kanta J. (MTK, 2106), Lamah (FTC, 3754) – Böde (FTC, 3221)AZ NSO-OLVASÓK 2014–2015-ÖS ÁLOMCSAPATA: Dibusz (FTC, 5535 szavazat) – Dilaver (FTC, 3847), Vinícius (Videoton, 3832), Mateos (FTC, 3014), Ramírez (FTC, 4870) – Varga J. (DVSC-Teva, 2263), Gera (FTC, 5033) – Varga R. (ETO, FTC, 3968), Kanta J. (MTK, 2106), Lamah (FTC, 3754) – Böde (FTC, 3221)

Az NSO szavazói 11 posztból nyolcon FTC-játékost láttak a legjobbnak (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az NSO szavazói 11 posztból nyolcon FTC-játékost láttak a legjobbnak (Fotó: Hegedüs Gábor)

A Nemzeti Sport Online közönségszavazásán általában lemérhető, hogy a Ferencváros szurkolói mennyire elégedettek éppen aktuális csapatukkal. Ha nagyon, akkor más játékosnak csak azon a poszton van esélye bekerülni, amelyiken nem jelöltünk ferencvárosi futballistát.

Az ősszel csak két poszton választottak be olvasóink ferencvárosi játékost. Akkor a kapus Dibusz Dénes és a középpályás Gera Zoltán került be az ősz csapatába. A jelek szerint a Magyar Kupa-győzelmet, bajnoki ezüstérmet és Ligakupa-sikert hozó tavasz már jobban megmozgatta a Fradi-tábort, és minden lehetséges poszton, amelyiken lehetett FTC-futballistára szavazni, nyert is az adott játékos.

Így fordulhatott elő, hogy a teljes szezonra vonatkozó álomcsapatunkban a 11-ből nyolcan a Fradi alkalmazásában állnak.

A kapusok versenyét utcahosszal megnyerő (a másik négy jelölt összesen feleannyi szavazatot sem kapott), az összes posztot figyelembe véve is a legtöbb szavazatot kapó (5535-öt) Dibusz Dénes (FTC) fölénye nem meglepő, valóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A védelemből Paulo Vinícius (Videoton) az egyetlen nem ferencvárosi játékos, és egyébként ő az egyetlen játékos olvasóink együttesében, aki a bajnok fehérváriakat erősíti. Rajta kívül az osztrák-bosnyák Emir Dilaver (FTC), a spanyol David Mateos (FTC) és az ecuadori Cristian Ramírez (FTC) alkotja az NSO-álomcsapatának védelmét. A legnagyobb versenyt a jobb oldali belső védők csatája hozta, Mateos kevesebb, mint kétszáz vokssal előzte meg a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az NB I élén végző Juhász Rolandot (Videoton).

A védekező középpályások között Varga József (DVSC-Teva) megőrizte őszi elsőségét, megelőzve a DVTK-tól a téli szünetben Kínába igazoló Elek Ákost. A belső középpályások között Gera Zoltán (FTC) még a kapus Dibusznál is nagyobb fölénnyel nyerte meg posztját. Több mint 4500 vokssal előzte meg a 2. helyen végző, a PMFC jó tavaszi szereplésében oroszlánrészt vállaló Márkvárt Dávidot.

A támadók között a két szélen Varga Roland (ETO, FTC) és a belga Roland Lamah (FTC) simán győzött a szezon során elsősorban a gólpasszaival kiemelkedő Gyurcsó Ádám (Videoton), illetve az ebben a szezonban is hullámzóan teljesítő Asmir Suljic (Újpest) előtt. Ferencvárosi rivális nélkül az MTK vezére, Kanta József is fölényesen végzett az első helyen a támadó középpályások között (a debreceni Bódi Ádámot megelőzve).

A csatárposzt mutatja talán leginkább, hogy sokan nem szakmai érvek, hanem klubszimpátia alapján döntöttek. A 21 góllal gólkirályi címig jutó, az MLSZ által a szezon legjobbjának is megválasztott Nikolics Nemanja (Videoton) ugyanis csak a 2. helyen zárt 2814 vokssal a 3221 szavazatot kapó, az NB I-ben 13 gólt jegyző Böde Dániel (FTC) előtt.

Ezek után már papírforma-eredménynek számít, hogy a kupagyőztes Ferencváros német mestere, Thomas Doll simán lett első az edzők között a bajnokságot megnyerő spanyol Joan Carrillo előtt (Videoton), aki az elmúlt hetekben a pályán – kétszer is – kikapott csapatával a Fraditól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik