NS Panaszláda: Újpesten nem részletezik, miért maradt el a sajtótájékoztató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.12. 07:52
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport újonnan induló, nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet... Ezúttal annak próbált utánajárni a Nemzeti Sport, miért nem tartottak szombaton, a szokásoknak megfelelően sajtótájékoztatót az Újpest FC–Puskás Akadémia (1–3) bajnoki után.

A hangosbemondó egyszer csak megtörte a csendet, és néhány perccel a zárt kapus Újpest–Puskás Akadémia (1–3) szombati bajnoki lefújása előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzés után nem tartanak sajtótájékoztatót. Indoklás nem hangzott el, egyszerűen ennyi volt az üzenet. Természetesen kíváncsiak lettünk, mi volt az oka az elmaradt, amúgy kötelező sajtótájékoztatónak. Újpest–Puskás Akadémia (1–3) szombati bajnoki lefújása előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzés után nem tartanak sajtótájékoztatót. Indoklás nem hangzott el, egyszerűen ennyi volt az üzenet. Természetesen kíváncsiak lettünk, mi volt az oka az elmaradt, amúgy kötelező sajtótájékoztatónak.

„Nem kívánjuk részletezni, miért nem tartottunk sajtótájékoztatót, de egyszeri alkalomról volt szó – mondta Méhes Tamás, az Újpest FC kommunikációs munkatársa. – Azért gondoltuk helyesnek ezt a megoldást, mert másik, korábbi NB I-es csapatnál is tapasztaltunk hasonlót. S bár hivatalos sajtótájékoztató valóban nem volt, az újságíróknak biztosítottuk a lehetőséget, hogy beszélhessenek a vezetőedzőkkel és a játékosokkal."

Információnk szerint nem érkezett meg a tolmács a Megyeri útra, ezért folyamodtak a lila-fehérek ehhez a megoldáshoz.

„Helyszíni menedzser dolgozott a mérkőzésen, az ő feladata, hogy úgynevezett riportot írjon az eseményekről – mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője. – Ebben megállapította, hogy a vegyes zóna a sajtó rendelkezésére állt, vagyis az újságírók kérdezhettek. Újpesten korábban nem fordult elő ilyen probléma, és figyelmeztetni fogjuk a klubot, hogy ne is történjen meg újra.”

Persze nem dőlt össze a világ, hogy nem kulturált keretek (szék és asztal) között lehetett beszélni a szakemberekkel, hanem kutyafuttában, az előtérben. Az olvasókhoz szerencsére így is eljutottak az edzők észrevételei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik