NS Panaszláda: tényleg beperelte az UTE az Újpestet?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 10:25
Aktuális, sőt kényes ügy, érdekes – egy-egy tudósítás, rövid beszámoló kereteit szétfeszítő – felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport újonnan induló, nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal az Újpesti Torna Egylet elnökét, Őze Istvánt kérdeztük arról, hogy korábbi ígéretüknek megfelelően beperelték-e az Újpest FC-t a címerváltoztatás miatt?

„Igen, sajnos nem volt más választásunk – mondta a Nemzeti Sportnak az UTE-elnök. – A bajnokság rajtja előtti napokban hivatalos felszólítást küldtünk a futballcsapatot működtető gazdasági társaságnak, amelyben három dolgot kértünk: nyolc napon belül ismerje el a jogsértés tényét, azonnal hagyjon fel a jogsértéssel, ennek keretében mellőzze az új címer használatát minden formában és bármilyen felületen, illetve hogy a jövőben is tartózkodjon a jogsértésektől.”

„Mivel az Újpest FC nyolc napon belül nem reagált a levelünkre, július huszonhetedikén elindítottuk a peres eljárást a Fővárosi Törvényszéken címerünk védelmében. Kereseti kérelmünkben arra kértük a Törvényszéket, állapítsa meg a jogsértés elkövetését a társasági szerződés 12.1.y pontja alapján, amely az anyaklub hatáskörébe helyezi az arculati elemek megváltoztatásának jogát.”

„Azt is kértük a törvényszéktől, kötelezze majd az alperest, hogy az ítélet rendelkező részét a jogerőre emelkedéstől számított tizenöt napon belül hozza nyilvánosságra különböző fórumokon, így az önök napilapjában is, valamint a jogsértő címert minden felületről távolítsa el, azon ingóságokat pedig semmisítse meg, amelyekről nem lehetséges eltávolítani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik