NS Hosszabbítás: Ő a gólkirály, Eppel Márton!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 21:25
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Mindenki tudja már, hogy Eppel a gólkirály! De azt talán kevesen tudják, a 25 esztendős támadó hogyan jutott el odáig, hogy Kispesten dalba foglalják a nevét, ráadásul mindjárt háromba... Beszélgetés a Honvédot 16 góllal bajnoki címhez segítő Eppel Mártonnal családról, vízilabdáról, egyetemről, elszántságról, csalódásról, örömről és sok minden másról.

– Megállapítható, hogy huszonöt esztendősen a csúcsra jutott?
– Igen, eddigi pályafutásomban ez a csúcs. Amit Magyarországon el lehet érni, elértem. Az örömömet csak fokozza, hogy semmi sem hullott az ölembe, mindenért becsülettel megdolgoztam. S lám, a tisztességes munka kifizetődött. Azt azonban egyetlen másodpercig nem feledem, hogy – ha már a csúcsról beszélünk – mindig van egy újabb hegy, amit meg lehet mászni. Csak az juthat magasabbra, akinek vannak céljai. Márpedig nekem vannak!

– Ha már feladta a magas labdát, mi a következő lépés?
– A legközelebbi célom a válogatottság. A Portugália elleni keretnek már tagja voltam, ám Lisszabonban nem léphettem pályára. Most megint Telkiben készülök, remélem, csak egy-két nap választ el attól, hogy bemutatkozhassak a nemzeti csapatban. Minden idegszálammal arra összpontosítok, hogy ha megkapom az esélyt, éljek vele!

– Ezt vegyem úgy, hogy góllal debütálna?
– De szép lenne...!

– Mi kellett ahhoz, hogy idáig jusson?
– Nehéz kérdés. Egyúttal könnyű is. A legfontosabb a családi háttér és az elszántság. A szüleimtől, a testvéreimtől és a páromtól hatalmas segítséget kapok. Megannyi más mellett a sport iránti imádat is összeköt minket. Édesapám és öcsém vízilabdázik, míg édesanyám és húgom teniszezett.

– Jól értettem, Eppel apuka még mindig játszik?
– Hogyne! A Vidám Vízilovakban. Nem tudom, ki találta ki a csapatnevet, de zseniális! Na, szóval, oda szerettem volna kilyukadni, hogy bármikor kerültem hullámvölgybe a karrierem során, a szeretteim mindig mellettem voltak, rájuk a legrosszabb napjaimon is számíthattam.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság gólkirályával, a Honvéd bajnokcsapatának remek humorú csatárával Pietsch Tibor készített nagyszerű interjút, melyet teljes terjedelmében a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében olvashat el.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy...
...miként játszhatott Kubala László – vélhetően mindenkinél több ország – Csehszlovákia, Magyarország, Spanyolország, Katalónia és az Európa-válogatott mezében is. Bodnár Zalán sorozatának 6. része
...Magyarország legnagyobb költségvetésű, legszélesebb képzési palettájú felsőoktatási intézménye, a Debreceni Egyetem miért kezeli tudományos alapossággal a sportéletét is. Bereczky Attila áttekintő írása
...miért ajánljuk a sportág, a történelem és a humoros sztorik kedvelőinek is az 1955-ös kosárlabda Európa-bajnokságot megnyerő magyar férfiválogatott centere, Hódy László magyarul is megjelenő, Osztályidegenből halhatatlan című önéletrajzi kötetét. A könyvajánlót Németh Andrea írta
...miként lett a "Mindent vagy semmit!" című televíziós vetélkedőt csaknem húsz évvel ezelőtt megnyerő Csatári Bence főállású rocktörténész és a sporttörténeti kvízek bajnoka. A kérdezz-feleleket Vágó István helyett ezúttal Győri Ferenc vezette

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik