TŐSÉR NORBERT 2017.05.15 17:51 Frissítve: 2017.05.16 08:33

Női NB I: a második meccset is megnyerte, bajnok az MTK!

Az MTK hazai pályán 1–0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a női bajnoki döntő második mérkőzésén, így 2–0-ra megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. A kék-fehérek három év után először, fennállásuk során hetedszer ünnepelhetnek bajnoki címet. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett meccs egyetlen gólját Turányi Lilla szerezte a 77. percben.

A Ferencvárosnak ezen a meccsen is csak helyzetekre futotta (Fotó: Koncz György)

 

Kisebb csodát hajtott végre az MTK Hungária a női NB I döntőjében, ahol a két nyert mérkőzésig tartó párharcot kettő–nullára megnyerte, s 2014 után ismét bajnok. Pedig a legutóbbi két kiírás győztese, a Ferencváros számított a döntő esélyesének, még úgy is, hogy egy héttel korábban Nagy Lilla 85. percben szerzett góljával a kék-fehérek megnyerték az első mérkőzést. A forgatókönyv a Hidegkuti Nándor Stadionban sem változott, vagyis többnyire a Ferencváros irányított, diktálta a tempót, tartotta a labdát, az MTK pedig megnyerte a mérkőzést.

Az első felvonáshoz hasonlóan úgy tetszett, a zöld-fehérek magabiztossága határtalan, s bíztak benne, hogy a számtalan támadás közül egy gólt majd csak szerez valaki, s bár tény, hogy ezúttal lényegesen gyorsabban futballoztak, de ismét rengeteg hibával is. Mentséget Katona Brigitta tévedése sem jelenthet, amikor a 29. percben a partjelző téves jelzésére Szladjana Bulatovics gólját a játékvezető érvénytelenítette.

Ünnepelhettek a kék-fehérek (Fotó: Koncz György)


Az első félidőben Jelena Csankovics kétszer is eltalálta a kapufát, igaz, a másik oldalon egyszer Demeter Réka is megtette ugyanezt. Az MTK Hungária ezúttal is inkább a védekezésre koncentrált, azt azonban remekül tette. A védelem előtt Csányi Diána és Farádi-Szabó Edina, míg a védelem tengelyében Demeter Réka és Turányi Lilla futballozott kiemelkedően, sőt utóbbi a 77. percben fejesből bevette a Ferencváros kapuját, s az MTK másodszor is egy–nullára nyert.

A kék-fehérek tehát két elveszített döntő (2015, 2016) után visszavágtak a Ferencvárosnak, s hogy a döntő két mérkőzésén mutatott játék mennyiben szolgálta a magyar női labdarúgás fejlődését, majd később kiderül. Mindenesetre a sikerért megdolgoztak, eltüntették a két csapat közötti különbséget, miközben a Ferencváros csődöt mondott. A zöld-fehérek az alapszakasz tizennégy, illetve a felsőházi rájátszás hat mérkőzésén összesen kilencvenöt gólt szereztek, a szezon két legfontosabb mérkőzésén azonban egyet esem, s ez mindent megmagyaráz, miért nem szerezte meg sorozatban harmadik bajnoki elsőségét.

NŐI LABDARÚGÓ NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

MTK HUNGÁRIA–FERENCVÁROS 1–0 (0–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 700
néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Ambrus Dániel, Katona Brigitta)
MTK: Szőcs – Tóth B. (Papp D. 82.), Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó – Nagy L., Csányi, Palkovics, Krascsenics P. (Szabó Zs. 76.) – Méry (Oláh A., 61.). Edző: Szabados György
FERENCVÁROS: Németh J. – Vidovenyecz (Mosdóczi, 68.), Szeitl, Zlidnis, Alekszics – Bognár E. – Fenyvesi, Nagy Á. – Csankovics, Poljak (Zágor, 61.), Bulatovics (Orji, a szünetben). Edző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Turányi (1–0) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Szabados György: –
A tyúkokat mindig este érdemes megszámolni, nem pedig napközben. Mindkét mérkőzést megnyertük és ez a lényeg. Az első összecsapás után gondoltam, hogy hasonlóan zárt védekezéssel ismét legyőzhetjük a Ferencvárost.
Dörnyei Balázs: – Érthetetlen számomra, mi történt. Lényegesen jobban futballoztunk, mint egy héttel korábban, sokkal több helyzetünk is volt, de gólt ezúttal sem szereztünk. Valójában nem tudok neheztelni a lányokra, mert mindkét mérkőzésen a győzelemre törekedtek, ellentétben az ellenfél összesen két kapura lövéssel megnyerhette a bajnokságot.
A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye:
2–0 az MTK javára

Az MTK a hetedik bajnoki címét szerezte meg (Fotó: Koncz György)

 

2019.08.21 08:28:13

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

A sportigazgató a vaduzi kudarcról és a vezetőedző iránti bizalomról is beszélt.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.