HIRDETÉS
MAROS JÓZSEF 2018.04.26 21:51 Frissítve: 2018.04.26 23:15

Női MK: sorozatban negyedszer lett az FTC-é a trófea

A Ferencváros női labdarúgócsapata 3–1-re nyert a Diósgyőr ellen a Magyar Kupa budapesti döntőjében, ezzel sorozatban negyedszer hódította el a trófeát.

Megint a ferencvárosiakhoz került a Magyar Kupa – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotó: Koncz György)

 

A kezdés előtt az volt a kérdés, hogy a Ferencváros sorozatban negyedszer vagy a DVTK először nyeri-e meg a női Förch Magyar Kupát – végül a zöld-fehéreké lett a dicsőség.

A kupa elődöntőjében a Ferencváros a nagy riválist, az MTK-t, a Diósgyőr pedig a Haladást búcsúztatva jutott a fináléba. Az esélyek az FTC mellett szóltak, hiszen vezet a bajnokságban, és az idényben már kétszer legyőzte a piros-fehéreket. A DVTK az első évét tölti az első osztályban, a harmadik helyen áll, s a kupadöntőbe most jutott be először.

Remek hangulat és ezeregyszáz néző várta a csapatokat, a hölgyek pedig meg is hálálták a bizalmat a kilencven perc során. Az első fél órában a diósgyőriek enyhe fölényben játszottak, s több veszélyes helyzetet is teremtettek a fővárosiak kapuja előtt. A 30. percben aztán gyors zöld-fehér kontra végén Anna Zlidnis forgatta meg a védőjét, és tizenhét méterről lőtte a labdát a bal alsó sarokba. A második félidő első perceiben a Fradi uralta a játékot, de a DVTK talált be.

A hajrában azonban a diósgyőriek hátsó alakzata két óriási hibát is elkövetett, így a zöld-fehérek sorozatban negyedszer is megnyerték a Magyar Kupát. Dicséret illeti mindkét együttest, mert végig jó iramú, izgalmas, remek döntőt játszottak.

A női meccs előtt rendezték a férfi Amatőr Kupa fináléját, amelybe az MK-ban legtovább jutó két, alacsonyabb osztályú együttes került. A két megyei első osztályú csapat mérkőzésén a Sényő 0–1-ről fordítva 3–1-re győzött a Nagykanizsa ellen.

LABDARÚGÁS,  NŐK, MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
FERENCVÁROS–DIÓSGYŐRI VTK 3–1 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1100
néző. V: Gaál Gyöngyi (Török Katalin, Makkosné Petz Brigitta)
FERENCVÁROS: Németh J. – Mosdóczi, Csigi (Krso, 69.), Zlidnis, Szabó V. – Csiki – Fenyvesi E., Bulatovics (Kocsán, a szünetben), Bognár E. (Pusztai, 74.) – Poljak, Diószegi F. Edző: Dörnyei Balázs
DIÓSGYŐR: Szőke-Nagy – André, Jahn, Olar, Ujvári – Tóth A. – Nagy F., Vachter, Sandu – Veldman, Markovics. Edző: Fórizs Sándor
Gólszerző: Zlidnis (1–0) a 30., Veldman (1–1) az 53., Diószegi F. (2–1) a 62., Diószegi F. (3–1) a 89. percben

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.

2019.02.18 21:18:24

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A Fradinak lőtt ollózós gólja megvillantotta az ismerős varázst.

2019.02.18 09:29:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Játékosszeretők, óbudai verőlegények és a sportág ősi hangszerének eredete Pluhár István öltözői dalgyűjteményében.