Női MK: Fradi–Diósgyőr döntő ultrák és tömött lelátók előtt

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 10:03
null
Csütörtökön a Magyar Kupa döntőjében csaphat össze a Ferencváros és a Diósgyőr (Fotó: mlsz.hu)
A bajnokságban is újonc Diósgyőr az első, míg a címvédő Ferencváros sorozatban az ötödik fináléját játssza a női labdarúgó Magyar Kupában csütörtökön este, 20 órától – vélhetően telt ház előtt.

 

Elképzelhető, hogy telt ház előtt rendezik a Förch női Magyar Kupa-döntőt csütörtökön az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Ferencváros és a Diósgyőr szurkolói csoportjai ugyanis jelezték részvételüket, sőt elképzelhető, hogy a korábban sorra kerülő Amatőr Kupa-döntőt követően maradnak a nagykanizsai és a sényői nézők is; az előzetes hírek szerint két-háromszázan kísérik el mindkét gárdát a fővárosba.

A NŐI MAGYAR KUPA EDDIGI GYŐZTESEI
1993: Renova Spartacus SE
1995: Pécsi Fortuna
1996: Femina
1997: Pécsi Fortuna
1998: László Kórház
1999: László Kórház
2000: László Kórház
2001: Renova
2002: Renova Mega Toys
2003: László Kórház
2004: Saturnus-László Kórház
2005: MTK
2008: WHC Viktória
2009: Viktória
2010: MTK
2011: Viktória
2012: Astra HFC
2013: MTK
2014: MTK
2015: Ferencváros
2016: Ferencváros
2017: Ferencváros

A Diósgyőr újonc a magyar élvonalban, s kupadöntőt sem játszott még, ettől függetlenül játékosai önbizalommal telve várják a mérkőzést.

„A bajnokságban még nem sikerült legyőznünk a Ferencvárost, kétszer az alapszakaszban, egyszer a rájátszásban kaptunk ki tőle – mondta Tóth Alexandra, a Diósgyőr középpályása. – Az biztos, egy percre sem szabad veszítenünk a koncentrációnkból, illetve az edzői utasításokat tökéletesen kell végrehajtanunk. Bár az NB I-ben újoncok vagyunk és Magyar Kupa-döntőt sem játszottunk még, mint minden sportember, mi sem elégszünk meg a döntőbe jutással. Mikor, ha nem most győzhetjük le a Ferencvárost?!”

A piros-fehérek szerda délelőtt edzettek Miskolcon, majd útnak is indultak, s egy budai hotelben töltötték az éjszakát. Eközben a fővárosi riválisnak a Népligettől csupán néhány száz métert kell megtennie az MTK stadionjáig – a játékosok izgatottan várják a finálét.

„Legutóbb másfél héttel ezelőtt játszottunk idegenben a Diósgyőrrel, kettő-egyre nyertünk – kezdte Mosdóczi Evelin, a Ferencváros válogatott hátvédje, aki az említett bajnoki 91. percében szerezte csapata győztes gólját. – A legfontosabb, hogy próbáljunk minél hamarabb vezetést szerezni, ellenkező esetben nehéz lesz a DVTK ellen futballozni. Persze ha vezetünk, nem követhetjük el újra azt a hibát, mint másfél hete, amikor átengedtük a kezdeményezést a hazaiaknak. Hallottuk, hogy sok szurkoló előtt futballozhatunk, remélhetőleg a hangulat az egész csapatnak önbizalmat ad.”

A Ferencváros sorozatban az ötödik Magyar Kupa-döntőjére készül, a legutóbbi három kiírást egyaránt megnyerte. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 20 órakor kezdődik a finálé, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyesek következnek. A belépés ingyenes, regisztrációs jegy kiváltásáért sem kell várakozni a pénztáraknál.

A Förch Női Magyar Kupa-döntő felvezetéseként rendezik meg 17 órától a férfi Amatőr Kupa-döntőt, amelyben a Magyar Kupában legtovább eljutó két amatőrcsapat, a Zala megyei első osztályban szereplő Nagykanizsa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élvonalban indul Sényő mérkőzik meg egymással. A sényőiek nem olyan rég pályára léptek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az MTK Budapest vendégeként februárban 4–0-ra kikaptak.

A tavalyi Amatőr-kupa döntőjéta Ménfőcsanak nyerte meg.

AMATŐR-KUPA
DÖNTŐ, ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION
17.00: UFC Nagykanizsa (megyei I.)–Sényő (megyei I.)

NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ, ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION
20.00:
Diósgyőri VTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik