Női foci: véget ért egy korszak – Pádár Anita visszavonult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 00:15
A magyar női labdarúgás korszakos alakja, Pádár Anita bejelentette visszavonulását. Rajta kívül Medgyes Péter vezetőedző, valamint Diószegi Fanni és Nagy Ágnes is távozik a női NB I-ben ezüstérmet szerző MTK-tól – hangzott el a csapat szezonzáró bankettjén, amelyre a Grand Hotel Hungáriában került sor.

Az MTK-t három évig irányító Medgyes Péter azért távozik, mert a vezetőség nem hosszabbította meg a szerződését. A szakember köszönetet mondott a játékosoknak az elvégzett munkáért, majd további sok sikert kívánt a gárdának, és reményét fejezte ki, hogy a csapatnak a jövőben is sikerül elérni a kitűzött célokat. Az új vezetőedzőt, a korábban Albert Flórián segítőjeként Budaörsön is dolgozó Szabados Györgyöt még a héten kinevezik.Medgyes Péter azért távozik, mert a vezetőség nem hosszabbította meg a szerződését. A szakember köszönetet mondott a játékosoknak az elvégzett munkáért, majd további sok sikert kívánt a gárdának, és reményét fejezte ki, hogy a csapatnak a jövőben is sikerül elérni a kitűzött célokat. Az új vezetőedzőt, a korábban Albert Flórián segítőjeként Budaörsön is dolgozó Szabados Györgyöt még a héten kinevezik.

Az este legfájdalmasabb bejelentését Pádár Anita tette, aki könnyeivel küszködve jelentette ki, hogy befejezi a pályafutását. A 37 esztendős játékos 11-szeres magyar bajnoknak, 15-szörös gólkirálynőnek és 125-szörös válogatott labdarúgónak vallhatja magát, a címeres mezben összesen 41 gólig jutott. A legutóbbi szezonban az NB I-ben 21 találatot jegyzett, ezzel a csapat legeredményesebb tagjának bizonyult.

Pádár a visszavonulása után sem szakad el az MTK-tól, a következő idényben is feltűnhet még az együttes edzésein.

A banketten kiderült az is, hogy a középpályás Nagy Ágnes a bajnoki címvédő Ferencvároshoz szerződik, míg az egyszeres magyar válogatott támadó, Diószegi Fanni Németországba, a Bundesliga 2. Déli csoportjában legutóbb negyedik helyen végző 1. FC Saarbrückbenben folytatja a pályafutását. A Fradi Demeter Rékát is megpróbálta elcsábítani az MTK-tól, de a középhátvéd a kecsegtető ajánlat ellenére marad a kék-fehéreknél.

Az MTK ezzel a képpel búcsúzott Pádár Anitától (Fotó: Facebook/MTK Hungária)
Az MTK ezzel a képpel búcsúzott Pádár Anitától (Fotó: Facebook/MTK Hungária)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik