HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.06.09 00:15 Frissítve: 2016.06.09 09:58

Női foci: véget ért egy korszak – Pádár Anita visszavonult

A magyar női labdarúgás korszakos alakja, Pádár Anita bejelentette visszavonulását. Rajta kívül Medgyes Péter vezetőedző, valamint Diószegi Fanni és Nagy Ágnes is távozik a női NB I-ben ezüstérmet szerző MTK-tól – hangzott el a csapat szezonzáró bankettjén, amelyre a Grand Hotel Hungáriában került sor.

 

Az MTK-t három évig irányító Medgyes Péter azért távozik, mert a vezetőség nem hosszabbította meg a szerződését. A szakember köszönetet mondott a játékosoknak az elvégzett munkáért, majd további sok sikert kívánt a gárdának, és reményét fejezte ki, hogy a csapatnak a jövőben is sikerül elérni a kitűzött célokat. Az új vezetőedzőt, a korábban Albert Flórián segítőjeként Budaörsön is dolgozó Szabados Györgyöt még a héten kinevezik.

Az este legfájdalmasabb bejelentését Pádár Anita tette, aki könnyeivel küszködve jelentette ki, hogy befejezi a pályafutását. A 37 esztendős játékos 11-szeres magyar bajnoknak, 15-szörös gólkirálynőnek és 125-szörös válogatott labdarúgónak vallhatja magát, a címeres mezben összesen 41 gólig jutott. A legutóbbi szezonban az NB I-ben 21 találatot jegyzett, ezzel a csapat legeredményesebb tagjának bizonyult.

Pádár a visszavonulása után sem szakad el az MTK-tól, a következő idényben is feltűnhet még az együttes edzésein.

A banketten kiderült az is, hogy a középpályás Nagy Ágnes a bajnoki címvédő Ferencvároshoz szerződik, míg az egyszeres magyar válogatott támadó, Diószegi Fanni Németországba, a Bundesliga 2. Déli csoportjában legutóbb negyedik helyen végző 1. FC Saarbrückbenben folytatja a pályafutását. A Fradi Demeter Rékát is megpróbálta elcsábítani az MTK-tól, de a középhátvéd a kecsegtető ajánlat ellenére marad a kék-fehéreknél.

Az MTK ezzel a képpel búcsúzott Pádár Anitától (Fotó: Facebook/MTK Hungária)

 

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.