Női foci: az MTK tehetségével erősített a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 08:48
Magyar bajnok támadóval, a 17 esztendős Czellér Dorottyával erősítette meg a keretét a Ferencváros női labdarúgócsapata – adta hírül a zöld-fehér klub a hivatalos honlapján. Az ifjú támadó az FTC közvetlen riválisától, az MTK-tól érkezik Dörnyei Balázs együtteséhez.

Czellér Dorottya 2002-ben született, pályafutását Budakeszin kezdte, ahonnan 2016-ban igazolt át az MTK-ba. Két évvel ezelőtt még a kék-fehérek U15-ös csapatával nyert bajnoki címet, ám tavaly már a felnőttek között vehetett át aranyérmet – mutatja be új szerzeményét a fradi.hu.fradi.hu.

Az ifjú támadó a mögöttünk hagyott idényben 16, míg a 2017–2018-as szezonban hat meccsen lépett pályára az NB I-ben, de gólt még nem szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, igazán megtisztelő volt a megkeresés, hogy Magyarország legjobb csapatában játsszak – idézi Czellér Dorottyát a Ferencváros hivatalos honlapja. – Másfél évvel ezelőtt keresett meg először a Ferencváros, akkor még nem jött össze az átigazolás, most igen. Nagy előrelépés ez számomra, tudom, hogy a Fradiban játszó lányok befogadók, ezért már nagyon várom, hogy együtt játszhassak velük.”

„Nagyon jó mentalitású játékos, igazi harcos, akinek kicsit megállt a fejlődése, viszont itt nálunk maximálisan kiteljesedhet – mondta az új igazolásról Dörnyei Balázs vezetőedző. – Rendkívül gyors, kétlábas játékos, kiváló egy az egy ellen, korosztályának egyik legtehetségesebb labdarúgója, ilyen fiatalokat pedig nagyon szívesen látunk itt. Hogy mennyire fiatal? Tizenhét éves, azaz egy évvel fiatalabb, mint Pusztai Sára, akit az év fiatal labdarúgójának választottak, és mostanra már alapember a felnőttcsapatban… Csak rajta múlik, hogy azonnali erősítés lesz, vagy még meg kell szoknia a környezetet. Biztosan kell neki némi idő, de néhány hónap múlva már erősítés lesz, hosszú távon pedig bízom benne, hogy húzóember.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik