Nikon villanásával nyert az Újpest az Eger ellen

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 20:25
null
Szép idő várta az egri és az újpesti csapatot Pétervásárán (Fotó: Újpest FC facebook-oldala)
Címkék
Az Újpest labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–3-ra győzött a szintén első osztályú Eger ellen Pétervásárán, a Haladás Bécsben három góllal volt jobb az ukrán Csernomorec Odesszánál, míg a Győri ETO kétszer is megverte a román Gaz Metant. A Siófok egy góllal maradt alul az NK Zagrebbal szemben, míg a Pécs két, egyenként 45 percig tartó meccset veszített el.

EGER–ÚJPEST
Jos Daerden az Eger elleni felkészülési mérkőzésen debütált az Újpest vezetőedzőjeként, a Pétervásárán megrendezett találkozó előtt azonban kapott egy rossz hírt, Simon Krisztián ugyanis ismét talpcsonttörést szenvedett.

A belga szakember jobb kezdésről nem is álmodhatott volna, csapata a 9. percben már kétgólos előnyben volt, miután Remili Mohamed és Kovács Dániel is bevette az egriek kapuját – utóbbi a nyáron igazolt Grégory Christ beadása után volt eredményes.

A liláknál Vermes Krisztián viselte a csapatkapitányi karszalagot, ám a másfél éve súlyos térdsérülést szenvedő védő sem tudta megakadályozni, hogy bő negyedóra alatt hátrányba kerüljenek, a harmadik, tizenegyesből született egri gól előtt ráadásul ő szabálytalankodott. Sokáig azonban nem vezetett az NB II Keleti csoportjának bajnoka, ugyanis Remili a 41. percben másodszor is beköszönt.

A hatgólos első játékrészt követően a második félidő csak egy találatot hozott, ezt a csereként beállt Nikon szerezte, így az Újpest nyerte meg a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–ÚJPEST FC 3–4 (3–3)
Pétervására, 450 néző. Vezette: Nagy R.
EGER: Rajics (Bogdanovs) – Preklet, Indermitte (Katona A.), Knakal, Hamouz – Albert Á. (Németh N.), Balog Zs. (Messi Junior) – Koós (Eszlátyi), Dobrics (Farkas Á.), Hrisztov (Tanq) – Pisanjuk (Pavlov)
ÚJPEST. 1. félidő: Balajcza – Szokol, Vermes, Mihajlovics, Pollák – Christ, Litauszki, Proesmans, Kovács D. – Remili, Zamostny. 2. félidő: Horvát T. – Nagy P., Proesmans (Nagy J.), Litauszki, Fodor M. – Christ, Egerszegi, Balogh B., Remili (Barczi), Kovács D. (Nikon) – Szabó B.
Gólszerző: Albert Á., Balog Zs., Koós (11-esből), ill. Remili (2), Kovács D., Nikon

HALADÁS–CSERNOMOREC ODESSZA (ukrán)

A Haladás 3–0-ra győzött az ukrán élvonalban legutóbb a kilencedik helyen végző Csernomorec Odessza ellen Bécsben. A magyar csapat három góljából kettőt Andorka Péter, egyet pedig Nagy Dániel szerzett.

„Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, de már akkor is nekünk volt több helyzetünk – értékelt Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak. – A második játékrészben aztán már egyértelműen az ukránok fölé nőttünk, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–CSERNOMOREC ODESSZA (ukrán) 3–0 (0–0)
Bécs, 100 néző. Vezette: Kaiser (osztrák)
HALADÁS. 1. félidő: Rózsa – Búrány, Jagodics, Korolovszky, Halmosi – Horváth A., Kulcsár K. – Kalász, Andorka, Ugrai – Kenesei K. 2. félidő: Rózsa (Mursits) – Schimmer, Korolovszky, Tóth P., Halmosi (Szakály A.) – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy I G., Radó – Andorka (Ugrai)
Gólszerzők: Andorka (2, egyet 11-esből), Nagy D.

 

GYŐRI ETO–GAZ METAN (román)

A győri klub honlapjának beszámolója szerint a 18. percben Koltai Tamás átadásából Nemanja Andrics volt eredményes, az FK Rad Beogradtól igazolt szerb támadó első gólját jegyezte a Rába-parti csapatban.

Nem sokkal ezután Koltai immár a befejezőként vétette észre magát, és egy ziccer higgadt értékesítésével beállította a 2–0-s végeredményt.

Az ETO kapuját a tízszeres észt válogatott Mihkel Aksalu védte, két másik próbajátékostól, a német Jeromé Polenztől és a lett Kaspars Ikstenstől viszont elköszönt a zöld-fehér klub.

A 27 éves Aksalu 2010 és 2012 között a Sheffield United játékosa volt, ám a négyszeres FA-kupa-győztes csapatban nem kapott lehetőséget, a Mansfield Townban kölcsönjátékosként három mérkőzésen lépett pályára. A nem túl sikeres angliai kalandot követően idén tavasszal hazatért a Flora Tallinnba, ahol ő lett az első számú kapus.

Az ETO és a Gaz Metan 20 órától újra összecsapott egymással, és ismét a hazaiak nyertek, ezúttal 1–0-ra, Varga Roland góljával.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
GYŐRI ETO FC–CS GAZ METAN (ROMÁN) 2–0 (2–0)
Győr, 300 néző.
Győri ETO FC: Aksalu – Nagy Á., Totadze, Lang, Völgyi – Pilibaitis (Ganugrava, a szünetben), Pátkai, Nicorec – Koltai (Varga T. 85p), Ahjupera, Andrics. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Andrics, Koltai
GYŐRI ETO FC–GAZ METAN (ROMÁN) 1–0 (0–0)
Győr, 500 néző.
Győri ETO FC: Nagy G. - Tokody, Stanisic, Lipták, Dinjar - Kamber, Kronaveter, Trajkovic - Varga R., Strestik, Dudás. Vezetőedző: Pintér Attila
G: Varga R.

PMFC–ARSZENAL KIJEV (ukrán)

PMFC–FC BRASOV (román)

A mai napon két felkészülési mérkőzést játszott a PMFC-Matias labdarúgócsapata. Az első mérkőzésen az ukrán Arszenallal csapott össze a pécsi együttes, míg a másodikat a román Brasov ellen játszotta Supka Attila gárdája. A helyi szervezők kérésére 45 perces összecsapásokat játszottak a felek, Supka Attila pedig több játékosának pihenőt adott, viszont a fiatal játékosok ma több lehetőséghez jutottak. Pihenőt kapott Bodnár László, Bajzát Péter, Demjén Gábor, Leon Panikvar és Nagy Olivér is.

A kijevi Arszenal mintegy két héttel előrébb járhat a felkészülésben, mert ott két hét múlva lesz a bajnoki nyitány, és ez látszott is a teljesítményükön: erőnlétileg jobbak voltak a pécsieknél. A brassóiak ellen rengeteg ziccert hibázott a magyar együttes, viszont a románok mindkét helyzetüket gólra váltották.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
PMFC-MATIAS–ARSZENAL KIJEV (ukrán) 0–2
Moravske Toplice, 50 néző
PMFC: Dibusz – Paracki, Fodor, Causic, Lakicsevics – Horváth Zs., Horváth A., Stanislav, Zeljkovic – Okoronkwo, Harsányi
PMFC-MATIAS–FC BRASOV (román) 0–2
Moravske Toplice, 50 néző
PMFC: Sánta – Nagy J., Fodor, Causic, Zeljkovic – Wittrédi, Stanislav, Nagy D., Nagy E. – Városi, Frőhlich
DIBUSZ DÉNES BLOGJA SZLOVÉNIÁBÓL
„A mai napon érdekesen alakult a program, mivel a délutáni edzőmérkőzés első félidejében az Arszenal Kijevvel, a másodikban pedig a Brassóval játszottunk. Mindkét találkozón 2–0-s vereséget szenvedtünk, ám az eredmény nem tükrözi a játék képét. Az első mérkőzésen 1–0-s hátrány után több esélyünk is volt egyenlíteni, ám gólt a félidő végén az ellenfél szerzett. A Brassó ellen nagyon lendületesen kezdtük a találkozót, de a félidő második részére visszaestünk. Ennek ellenére mondhatni, hogy a semmiből lőtt két gólt a román csapat, így továbbra is várnunk kell az első győzelemre.”

 

NK ZAGREB (horvát)–SIÓFOK

A Siófok a horvát élvonalban legutóbb hatodik helyen végző NK Zagrebbal mérte össze erejét. A Balaton-partiak 2–1-es vereséget szenvedtek, góljukat Melczer Vilmos szerezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK ZAGREB (horvát)–SIÓFOK 2–1 (1–0)
Muraszentmárton, 100 néző. V: M. Horvat
SIÓFOK 1. félidő: Heinrich – Mogyorósi, Lengyel D., Gadó, Éles – Molnár T., Horváth A., Kanta Sz., Horváth B. – Zsivoczky, Bajner. 2. félidő: Heinrich – Kiss, Nyári, Fehér Zs., Éles – Pál Sz., Gál, Kecskés, Sipos N. – Melczer, Molnár M.
G: Stiglet, Jelanic, ill. Merczel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik