S. T. J. 2019.10.18 23:03

Nikolics még nem tér haza; FTC–Újpest, a rejtélyes nagy csata

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

• Csíkszeredában jártunk, az öt éve működő Székelyföldi Labdarúgó Akadémián. Vendéglátónk Szondy Zoltán, az akadémia és az FK Csíkszereda elnöke volt, aki többek között arról is mesélt, hogy idén nyáron ballagott az első korosztály, amelyet kisgyermek kortól az akadémia közös edzésmódszerei alapján képezték valamely alközpontba, majd a legjobbak átkerültek Csíkszeredába. Hogy ki vitte közülük ez idáig a legtöbbre, milyen szakmai változtatások történetek az új idénytől, és lesz-e a városnak élvonalbeli csapata, erről is beszélgettünk.

• Lezárta karrierje chicagói fejezetét Nikolics Nemanja. A korábbi válogatott csatár lapunknak exkluzív interjút adott, amelyben többek között arról is beszélt, hogy kockáztatott, amikor az Egyesült Államokba szerződött. Sokan óvták is az amerikai kalandtól, de neki voltak céljai, s meg akarta mutatni, hogy odaát is megállja a helyét. A támadó mesélt arról is, mennyiben más a Major League Soccer, mint az NB I vagy a lengyel Ekstraklasa, s arra is válaszolt, melyik volt számára a kint töltött évek legszebb pillanata.

• Az osztrák Franz Klammer, az 1976-os innsbrucki téli olimpia aranyérmese interjút adott a Nemzeti Sportnak. Természetesen felidézte a hazai pályán megnyert olimpiai arany történetét is. Elmondta, hogy pontosan tudta: nyernie kell. S bár ez teher volt, elviselte. Úgy volt vele, vagy első helyet jelentő idővel ér célba, vagy elvágódik a lejtőn – az szóba sem jöhetett, hogy csak második legyen. Ez volt pályafutása, sőt, élete legjelentősebb futama. Klammer felidézte szerény körülmények között eltöltött gyermekkorát is. Nem véletlen, hogy manapság alapítványt működtet a sérült sportolók támogatására.

Hosszabbítás mellékletünk vendége, Fodor Szabolcs hatévesen kezdett teniszezni, utána váltott át a hokira. A Fradiban kezdett, eljutott a serdülőig, majd tizenhét évesen átrepült az óceán túlsó oldalára, s Amerikában járt gimnáziumba, ahol kiválóan megtanult angolul. Miután hazatért a tengerentúlról, a Fradi-felnőttben játszott, aztán Fehérvárra hívták, ahol jó néhány klubsikernek részese volt. Válogatottként azonban lemaradt a nagy diadalokról, a feljutásról és az A-csoportos szereplésről. Ma már, a Fradi vezetőedzőjeként azonban pontosan tudja, hogy egy szakvezetőnek sok nehéz döntést kell meghoznia.

2020.07.06 14:19:53

Labdarúgó NB I K. Zs.

Így épül fel a következő magyar labdarúgóidény • Kitekintés a BL és az El versenynaptárára.

2020.06.29 14:57:14

Labdarúgó NB I M. G., P. K., R. B.

Bajnokok, kiesők, nagy sorozatok, mumusok, gólkirályok – legek és rekordok a 2019–2020-as idény után.

2020.07.09 09:02:48

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A DVSC szélsője szerint csapatának bajnoki címet nyerve kell visszajutnia az élvonalba.