Gyorsétteremre cserélte a futballt, de visszatérne a volt Fradi-játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 09:12
null
Maróti megfordult Kispesten is, Honvéd-játékosként Rajczi és Bori között tör át (Fotó: NS-archív, M. Németh Péter)
Maróti Béla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros korábbi védekező középpályása csapat nélkül maradt az elmúlt egy évben. Bár a futballpályát gyorsétteremre cserélte, még nem mondott le arról, hogy visszatérjen a profi sportolók világába.

 

Maróti Béla 2013. augusztus 30-ai dátummal, közös megegyezéssel bontott szerződést az élvonalbeli Lombard Pápával. A csapat nélkül maradt 35 éves védekező középpályás ekkor felhagyott a futballal, és vállalkozásba kezdett. A korábban a Vasasban, a Budapest Honvédban, a Kaposvári Rákócziban és a Ferencvárosban is megforduló játékos személyi edző segítségével készül és várja, hogy újra visszakerüljön a labdarúgás vérkeringésébe.

– Hosszas huzavona után tudott csak szerződést bontani a Lombard Pápával. Miért?
– A Lombard Pápa nem az a közeg, ahol minden adva van a profi sportra. Nem volt könnyű időszakom ott, de nehogy azt higgye bárki, megutáltatták velem a futballt. Végül sikerült békességben elválnunk.

– Miért maradt mégis csapat nélkül?
– Miután távoztam Pápáról, nem volt olyan megkeresés, amelyen érdemes lett volna komolyan elgondolkoznom. Nem tűntem el, csak így egy picit félre kellett tennem a labdarúgást. Az üzleti élet felé terelődött az életem. Nyitottam egy gyorséttermet Győrben, ahol a kedvesemmel élünk. Az utóbbi időben minden percemet lekötötte a vállalkozásom.

– Végleg felhagyott a labdarúgással?
– Nem, ez nem jelenti, hogy végérvényesen hátat fordítottam volna a futballnak. Jelenleg is edzésben vagyok. Egyéni edzésterv alapján készülök, és egy helyi kiscsapat tréningjeit is látogatom. A párom Budapesten fog tanulni, így hamarosan odaköltözünk. Amennyiben érkezne egy érdekes ajánlat, szívesen folytatnám a focit. Mégiscsak labdarúgó vagyok, nem pedig vendéglátós.

– Jelenleg is dolgoznak a menedzserek azon, hogy csapatot találjanak önnek?
– Korábban Paunoch Péter képviselte az ügyeimet, de az utóbbi időben megszakadt a kapcsolatunk. Szerencsére sokan ismernek, így ha valamelyik klubnak érdekes lehetek, biztosan megtalálnak így is.

– Harmincöt éves. Mi történik, ha nem sikerül visszatérnie futballistaként? Esetleg edző lesz? Vagy végleg elköszön a sportágtól?
– Egy labdarúgónak tudnia kell, hogy nem focizhat örökké. Éppen ezért én mindig tanultam, és jelenleg is ezt teszem. Télen diplomázom a Testnevelési Egyetemen, a végzettségem szerint sportvezető leszek. Ez is ad egy olyan lehetőséget, amelyet a későbbiekben meg lehet majd lovagolni. Szívesebben lennék inkább klubvezető, mint például edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik