Nem biztos, hogy Szivics elengedi játékosait a válogatotthoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.11. 08:38
null
Tomiszlav Szivicsnek (jobbra) ami a szívén, az a száján (Fotó: Czerkl Gábor)
A Diósgyőr labdarúgócsapatát irányító Tomiszlav Szivics örül neki, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány több játékosát is meghívta a válogatott első idei edzésére, ám nem biztos, hogy a tavasszal mindig elengedi kulcsembereit a nemzeti csapat összetartására.

 

– Mi a véleménye arról, hogy négy diósgyőri futballista is ott lehetett Pintér Attila első válogatottbeli edzésén?
– Örülök neki – válaszolta a Nemzeti Sportnak Tomiszlav Szivics. – Kádár Tamás, Futács Márkó, Elek Ákos és Bacsa Patrik valóban megérdemelte, hogy felfigyeljenek rájuk. Én talán még Barczi Dávidot és Vadász Viktort is a kapitány figyelmébe ajánlanám. Viszont...

– Igen?
– Valaki magyarázza el nekem, mire volt jó edzést vezényelni nagyjából egy hónapja pihenő játékosoknak válogatott melegítőben!

– A kapitány ismerkedett velük.
– Pintér Attila nagyon jól ismeri a mezőnyt, nem hiszem, hogy három nap alatt új információkat gyűjtött bárkiről is. Arról nem beszélve, hogy megdöbbentett, amit a televízióban láttam.

– A televízióban rengeteg borzalmas dolgot látni.
– Én most konkrétan a válogatott edzésére célzok. Mi értelme volt így meghajtani ezeket a pihenőből visszatérő játékosokat? Néztem, hogy kettő a kettőben meg három a háromban iramjátékon vesznek részt, és azt mondtam, te jó ég, csak meg ne sérüljön valamelyikük! Nem beleszólva a kapitány munkájába, megmagyarázhatatlan ez a kemény kezdés. Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs ilyen úgynevezett „összetartás”, amikor a válogatott egyszerűen kikéri a kluboktól a játékosokat.

– Ez a magyar futball érdeke.
– Szépen mondta. Magam is így gondolom. Ha ez a magyar futball érdeke, akkor tessék, elengedem a játékosokat. Most még. De ha majd jön egy fontos bajnoki, és nekem idetelefonál valaki a szövetségből, hogy Pintér úr vinné teszttréningre a fiaimat, hát azt mondom: nem.

– Nincs elég ellensége?
– Biztos van, de engem ez nem érdekel. Azt mondom, amit gondolok, és nem azt, amit sokan szeretnének hallani.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, SZIVICS MIÉRT NEM VOLT OTT JANUÁR 3-ÁN A PINTÉR ATTILA ÁLTAL ÖSSZEHÍVOTT EDZŐI KONFERENCIÁN, SZÁMOL-E MÉG TISZA TIBORRAL, ILLETVE HOGYAN TUD EGYÜTTMŰKÖDNI KOVÁCS ZOLTÁNNAL, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik