HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.09.24 23:49 Frissítve: 2018.09.25 08:30

Nem a nyomor álmodik – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

A Budapest Honvéd FC tulajdonosa, George F. Hemingway a Digi Sport hétfő reggeli adásában nem tagadta, tízmillió eurót ajánló befektető esetén nem zárja ki, hogy eladja a futballklubot.

 
Hemingway 3 milliárd forintért adná el a klubot

Az egyik legpatinásabb magyar egyesülettel kapcsolatban rendszeresen felvetődik a tulajdonosváltás lehetősége, ám csupán elméleti szinten. Felröppen egy-egy összeg, majd a tulajdonos cáfol, de mindig hozzáteszi: ő üzletember, s mint ilyen, visszautasíthatatlan ajánlatot nem vetne el.

Tulajdonképpen az sem világos, hogy árulja-e az FC-t, vagy csak ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor adna túl rajta. Az egyik sportcsatornán a vele készült interjúban a tulajdonos bevallotta, egy magyar futballklubnak nincsen igazán értéke – teszem hozzá, így meghatározni is nehéz, mekkora az összeg, amelynek hallatán elgondolkodna az eladáson. George F. Hemingway a gyakran felröppenő pletykákra úgy reagált, azok terjesztik, aki azt szeretnék, hogy távozzon a Honvédtól. Álmodik a nyomor, jegyezte meg szarkasztikusan.

Rendben, azt legalább tudjuk, hogy a nyomor miről álmodik, a klubot 2006 óta tulajdonló üzletember álmait viszont nem ismerjük. Illetve, ha most jól értettük, cirka tízmillió euró, azaz hárommilliárd forint esetén elgondolkodna – persze az sem derül ki, hogy az esetek többségében nem maga a tulaj dobja-e be a köztudatba a számszerű összeget… Ám ez csupán gonoszkodó felvetés, becsüljük meg George F. Hemingway klubnál végzett tevékenységét. Mozgásterét tekintve majdnem a maximumot hozza ki a Honvédból, amelyet véleményem szerint nem is akar elhagyni. A kötődés érzelmi kérdés is, a Honvéd nála az egyik legértékesebb márka.

S van itt még valami: a stadiontender lassan befejeződik, hónapokon belül elkezdődhet az új létesítmény építése. A tervek szerint a 2020–2021-es bajnokságban a csapat a meccseit már a 8200 néző befogadására alkalmas arénában játszaná. Ami talán ennél is fontosabb, hogy még októberben átadják az utánpótláscentrumot, amely az üzletember szerint legalább olyan minőséget képvisel, mint a Real Madridé. Na már most, ha én tulaj lennék, ilyen reménykeltő változások közepette csak tényleg visszautasíthatatlan ajánlat esetén állnék fel.

Mert perspektivikusan Kispesten éppenséggel nem a nyomor álmodik.

Hát még akkor, ha az akadémiáról olyan futballisták kerülnének ki, mint a Realnál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 10:04:14

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

93 éves koráig a Fradi minden hazai meccsén ott volt a lelátón • Az élete kész regény.

2018.12.10 22:38:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Értesüléseink szerint a BATE játékosa mellett egy ukrán középpályás ügyében is folynak az egyeztetések.

2018.12.10 16:28:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az olasz a forduló legjobbja, Böde a legbosszúsabb lecserélt, lánykérés és balhé Újpesten – legek.

2018.12.09 22:48:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szomorú, de a mostani Haladás a mostani produkciójával a helyén van.

2018.12.09 12:31:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Felcsútról menesztetett szakember az utolsó nyilatkozatát adta a PAFC edzőjeként – mestermérlegek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS