B. A. B. 2019.05.25 08:15 Frissítve: 2019.05.27 14:41

NB I: Zsóri Dániel a jövő héten Fehérvárra szerződhet

A Nemzeti Sport úgy tudja, a Ferencváros kapujába februárban parádés gólt ollózó debreceni Zsóri Dániel érkezését a jövő héten bejelenthetik a Mol Vidinél.

Zsóri Dániel (fehérben) piros-kékre cserélheti a szerelését (Fotó: Kovács Anikó)

 

Klubot válthat a tavasz felfedezettje. Február 16-án az egész NB I megismerte Zsóri Dániel nevét, álomszerűen alakult élete első élvonalbeli bajnokija. Herczeg András a Ferencváros elleni hazai mérkőzés 81. per­cében küldte pályára, amikor a vendégek 1–0-ra vezettek. Két perccel később Tőzsér Dániel büntetőből egyenlített, majd következett a 93. perc, amikor Bódi Ádám középre ívelt labdáját látványos mozdulattal a kapuba ollózta a fiatal támadó – mondani sem kell, valósággal felrobbant a Nagyerdei Stadion.

A 18 esztendős játékos a Debrecen megyei első osztályban szereplő második csapatában kezdte az idényt, az ősszel 39 gólig jutott, nem csoda, ha a tehetségére felfigyelt Herczeg András vezetőedző, és a téli felkészülést már az első csapattal dolgozta végig. A mesébe illő bemutatkozás után további tizenkét bajnokin kapott lehetőséget, a Magyar Kupában a Mezőkövesd Zsóry elleni negyeddöntős párharc első meccsén győztes gólt szerzett.

Mivel a DVSC a harmadik helyen zárta a bajnokságot, úgy tűnt, a klub színeiben a nyáron az Európa-liga-selejtezőben is bizonyíthat, ám könnyen megeshet, hogy végül piros-kék színekben mutathatja meg magát a nemzetközi porondon. A támadó több klub figyelmét is felkeltette, és a jelek szerint a szombati, Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőre készülő Mol Vidi bizonyult a leghatározottabb kérőnek.

A tárgyalások jól haladnak a felek között, és bár aláírt megállapodás még nincs, hamarosan – talán már a jövő héten – hivatalosan bejelenthetik a klubváltást, Zsóri négy évre szóló szerződést írhat alá.

A tehetség érkezésével bővülnének Marko Nikolics vezetőedző lehetőségei, akinek a fegyelmi vétség miatt kegyvesztetté váló Sztefan Scsepovics távozása után nem sok alternatívája maradt a középcsatár posztján.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Kovács Dániel (Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben FTC)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Bévárdi Zsombor (?, Vasas FC), Bolla Bendegúz (?, ZTE), Réti Patrik (?, BFC Siófok), Sós Bence (?, PAFC), Szabó Bence (?, DVTK), Tóth Bence (?, Vasas FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Rus Adrián (romániai, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia), Pascal Struijk (holland, Leeds United – Anglia), Zsóri Dániel (Debrecen)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Szécsi Márk
(Puskás Akadémia, kölcsön után végleg) 
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Kóródi Nándor (?, Balmazújváros), Danilo Szekulics (?, szerb, Alaskert – Örményország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Távozók: Erik Cikos (szlovák, szabadon igazolható), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, szabadon igazolható), Haris Tabakovic (bosnyák)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Albion Avdijaj (?, albán-török, Grasshoppers – Svájc), Szécsi Márk (?, PAFC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Varga Kevin (Lech Poznan – Lengyelország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)

2019.06.17 20:26:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A futball első emberének rangja van a városban.

2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.