NB I: Vignjevics arroganciát látott; Feczkó megüzente telefonon a végeredményt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.23. 07:05
Az MTK 2–0-ra győzött az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I nyitó fordulójának utolsó mérkőzésén. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az NB I-be kétgólos győzelemmel visszatérő MTK vezetőedzője, Feczkó Tamás szerint a vezetés megszerzéséig nagyon jól játszott csapata.Feczkó Tamás szerint a vezetés megszerzéséig nagyon jól játszott csapata.

„A gól után viszont az Újpest átvette a kezdeményezést, nekünk pedig az volt a célunk, hogy ne egyenlítsen. A szünetben felhívtuk a figyelmet arra, hogy az első tizenöt perc nagyon fontos, hiszen utána biztos, hogy idegesebbek lesznek a hazaiak. Így is lett, a kiállítás a kezünkre játszott. De az Újpest tíz emberrel is minden megtett az egyenlítésért és egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Nagyon szurkolok, hogy csütörtökön jól szerepeljen Sevillában."

A 40 éves szakembernek ez volt pályafutása első élvonalbeli meccse vezetőedzőként. A Nemzeti Sport újságírója arról kérdezte: álmodott-e ilyen bemutatkozásról?

„Most megmutassam a telefonomat, hogy a barátomnak mit írtam, mennyire nyerünk? Amikor NB III-ban, NB II-ben vagy új csapatnál debütáltam, mindig győzelemmel kezdtem, így nagyon bíztam abban, hogy Újpesten is sikerül nyernünk. A csapat nagyon akarta a sikert és ami nem jellemző ránk: hősiesen védekeztünk. Végre lehoztunk egy mérkőzést kapott gól nélkül. Nagyon sokat dolgoztunk ezért."

Az újpestiek trénere, Nebojsa Vignjevics gratulált az ellenfélnek, ugyanakkor hozzátette: szerinte a vendégek semmi különlegeset nem játszottak.

„Inkább mi segítettünk nekik kialakítani a lehetőségeket. Abban bíztam, hogy a csütörtöki siker utáni motiváció és önbizalom látható lesz a mai mérkőzésen is. Ehhez képest picit arrogánsan futballoztak ma a fiúk a pályán, túl könnyen vették ezt a mai mérkőzést. Már az első perctől láttam, hogy valami nincs rendben a játékosok fejében. Nem volt meg ugyanaz az akarat és stratégia, mint csütörtökön. Ahelyett, hogy a megbeszélteket láttam volna vissza a pályán, a játékosok egyéni megoldásokba kezdtek. Ha nem játszol csapatként, akkor azért megbüntetnek. A magyar fociban minden egyes mérkőzésen maximumot kell nyújtani, ha nincs meg, akkor ez a következménye. Remélem, hogy tanulnak ebből a játékosok."



Nagy Dániel és Lencse László a mérkőzés után


1. FORDULÓ
Újpest–MTK Budapest 0–2 (Lencse 26., Kanta J. 92. – 11-esből)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. V: Kassai

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik