Juhász duplázott, a Videoton emberhátrányban focizta le a Lombardot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 18:30
null
Juhász Roland (balra) kétszer is túljárt Szűcs Lajos eszén <br />(Fotó: Havran Zoltán)
A Videoton győzelemmel kezdte a labdarúgó NB I 2014–2015-ös szezonját: a fehérvári csapat hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Lombardot. A házigazdánál Juhász Roland duplázott, Nikolics Nemanja pedig büntetőből volt eredményes, mindezt úgy, hogy a Vidi egy félidőt emberhátrányban játszott Kovács István kiállítása miatt.

1. FÉLIDŐ

A házigazda Videoton esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, rögtön az első percekben magához ragadta a kezdeményezést. A 9. percben jött is az első nagy lehetőség: Kovács István lőtt 14 méterről, a bal oldalról, a keresztlécet trafálta telibe.

A 14. percben Gyurcsó Ádám megunta a hosszas adogatást, és 18 méterről középről lőtt, a megpattanó kísérletet Szűcs Lajos bravúrral hárította. Két perccel később Filipe Oliveira végzett el szabadrúgást a bal oldalról, 20 méterről, lövése a lécen csattant.

A 28. percben megtört a jég: Gyurcsó ívelt középre egy szabadrúgást a bal oldalról, a középen érkező Juhász Roland pedig védőjét megelőzve fejelt, a megpattanó labdát Szűcs nem tudta hárítani, csak beljebb segítette. 1–0

Három perccel később Zulevs éles szögből lőtt, de Juan Calatayudot nem tudta becsapni. A 34. percben Kenesei vette célba a bal felsőt a bal oldalról, de Calatayud ezúttal is jól zárta a szöget, és szögletre mentett hatalmas bravúrral. A 45. percben megfogyatkozott a Videoton: Kovács István nyújtott lábbal odacsúszott Slukának, Vad II István pedig egyből piros lapot mutatott fel a fiatal középpályásnak. A szünetben így előnyben volt a Videoton, de emberhátrányba került.

2. FÉLIDŐ

A második félidő elején rövid ideig úgy tűnt, ritmust tud váltani a Pápa, és előnyt farag a kiállításból, de aztán mégsem így alakult. Sőt a 62. percben megduplázta előnyét a Videoton: egy hosszan felívelt labdánál Jagodics Bence és Szűcs Lajos egymásra vártak, Juhász Roland pedig a teketóriázást kihasználva elfejelte a labdát Szűcs fölött. 2–0

A csereként beálló Kleinheisler László lendületet adott a Videotonnak, és a 66. percben büntetőt harcolt ki. A fiatal középpályás cselezgetett a tizenhatoson belül, Marián Sluka pedig nemes egyszerűséggel felborította, járt – az ítélet-végrehajtó Nikolics Nemanja volt, aki a bal alsóba zúdította a labdát. Szűcs Lajos hiába érezte az irányt, nem védhette a jól helyezett erős lövést. 3–0

A hátralévő időben elkeseredetten próbálkozott a Lombard, de nem nagyon tudott eljutni Calatayud kapujáig, a Videoton pedig higgadtan őrizte magabiztos előnyét, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az első fordulóban.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

VIDEOTON–LOMBARD PÁPA 3–0 (Juhász 28., 62., Nikolics N. 67. – 11-esből)

JUHÁSZ ÉS CARRILLO EGYETÉRT: EZ AZ ÚT VEZET A VÉGSŐ SIKEREK FELÉ

„Mindig örülök, ha gólt szerzek, még a régi csatáridőszakomból jó érzéssel tölt el, ha gólt érek el. Nem sűrűn dupláztam, ez a második alakalom, de örülök, hogy ma ezzel a két góllal hozzájárultam a csapat sikeréhez" – nyilatkozta a Lombard elleni sikert követően a Sport Tv-nek a Videoton védője, Juhász Roland, aki 2013 májusában a Kecskemét elleni bajnokin szerzett két gólt.

„Jól játszott a csapat, annak ellenére, hogy tíz emberrel fociztunk. Ezen az úton kell tovább haladnunk a végső sikereink eléréséhez. Az első tíz percben kicsit meg voltunk illetődve, aztán a második gól után már kifejezetten jól játszottunk, magabiztosan tartottuk a labdát, majd jött a harmadik gól is. Úgy érzem, a háromgólos különbség is teljesen reális" – tette hozzá a fehérváriak futballistája.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzelemmel debütálnom a Vidi kispadján vezetőedzőként. Nagyon jó csapatunk van, és minden játékosom nagyon motivált. Ugyanezen az úton kell tovább haladnunk, és ugyanígy kell játszanunk jövő héten a Dunaújváros ellen is – nyilatkozta a vidi.hu-nak a Videoton vezetőedzője, Joan Carrillo, aki kitért a filozófiájára, illetve egyetértett játékosával, Juhász Rolanddal abban, hogy jó úton járnak. – Egy szervezetten védekező Pápa látogatott hozzánk, ennek ellenére már a mérkőzés elején volt három komoly helyzetünk, ebből kétszer a felső lécen csattant a labda. Aztán a szünet előtt jött a kiállítás, de a félidőben sikerült rendeznünk sorainkat. Az alapvető filozófiánk megvalósult, hiszen körülbelül 65 százalékban birtokoltuk a labdát. Ezen az úton kell tovább haladnunk."

„Első élvonalbeli meccsem volt vezetőedzőként. Kicsit sötétben tapogatóztam, nem tudtam, mire lesz képes a csapatom. Sok játékos távozott a keretből, és 14 új labdarúgó érkezett Pápára. Ellenfelünk ma jobb volt nálunk, meghajtom a fejem a Vidi előtt, és sok sikert kívánok a fehérvári csapatnak” – értékelt a vesztes Lombard Pápa vezetőedzője, Mátyus János.

NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 25., péntek
19.00 Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30 Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 3–0
Farkas Ádám
18.30 Videoton FC–Lombard Pápa 3–0
Vad II István
18.30 Pécsi MFC–MTK Budapest 0–4
Németh Ádám
20.30 Szombathelyi Haladás–Újpest FC (Sport1)
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30 Kecskeméti TE–Ferencváros (Duna)
Iványi Zoltán
18.30 Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC (Sport2)
Bognár Tamás
20.30 MVM-Paksi FC–Győri ETO FC (Sport2)
Erdős József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik