NB I: utánpótlás-válogatott támadót igazolt a Honvéd

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.14. 22:02
null
Tóth-Gábor Kristóf a Honvéd legújabb igazolása (Fotó: honvedfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Haladás utánpótlás-válogatott támadóját, Tóth-Gábor Kristófot.

 

A 18 éves játékos kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a klubnál, amelynek ő a harmadik nyári igazolása Zsótér Donát és Baráth Botond megszerzése után.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hatalmas lehetőség számomra, hogy a Honvéd játékosa lettem. Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagynevű klubhoz igazolhattam, szeretnék minél előbb beilleszkedni és megmutatni, mire vagyok képes. Bevallom, először el se hittem, hogy a Honvéd érdeklődik irántam” – idézi Tóth-Gábort a honvedfc.hu.

„Szeretném bebizonyítani a szakmai stábnak és a szurkolóknak is, hogy helyem van itt, bízom benne, hogy minél többször léphetek majd pályára. A klubváltás mellett az is hatalmas lépés számomra, hogy elköltözöm otthonról, hiszen eddig a családommal éltem, most valószínűleg egyedül fogok, ez szintén kihívás a számomra, de tisztában voltam vele, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat, tudom, hogy az önállóság is nagyon fontos. A Honvéd játékosai közül névről szinte mindenkit ismerek, a fiatalabbakkal pedig játszottam is együtt, illetve láttam őket a tv-ben, mostantól pedig csapattársak lehetünk. Boldog vagyok!”

Tóth-Gábor Kristóf Zala megyében nevelkedett, Nagykanizsáról igazolt a Szombathelyi Haladáshoz, amelynél öt évet töltött el. Az előző szezonban 19 mérkőzésen szerepelt a Haladás felnőttcsapatában, mellette a korosztályos válogatottakban is rendszeresen lehetőséget kap, az U16-os, az U17-es és az U18-as nemzeti együttesben 41 találkozón szerepelt, és 16 gólt jegyzett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paks – kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, FTC – kölcsön után végleg), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Herjeczki Kristóf (Gyirmót, ?), Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót, ?), Temesvári Attila (Tiszakécske, ?), Kovács Nikolasz (FC Ajka)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bobál Gergely (ZTE), Futács Márkó (Mol Fehérvár), David Mateos (spanyol, Hapoel Ra’anana – Izrael), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE),
Távozók: Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Macdonald Niba (kameruni), Levkovich Robi (magyar-izraeli)
Kölcsönbe távozók: Tömösvári Bálint
(győri kölcsön után BFC Siófok), Kovács Nikolasz (FC Ajka), Tóth Péter (FC Ajka), Irimiás Gergő (FC Ajka), Zvara Levente (FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik