Simon döntött az Újpest-Fradin a „11-espárbaj” után

Vágólapra másolva!
2014.09.21. 15:48
null
A második játékrészre nagyon feljavult a mérkőzés (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában az Újpest hazai pályán 2–1-re legyőzte a Ferencvárost. A parázs második félidő két 11-es és három hazai kapufát követően Simon győztes gólját hozta. Az utolsó húsz percben egygólos hátrányban helyzete sem volt a zöld-fehéreknek. Az Újpest sikere megérdemelt, mert többet tett a győzelemért az egész mérkőzésen.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A TALÁLKOZÓRÓL!

A MÉRKŐZÉS

Magyar szinten szuper hangulat fogadta a két csapatot, még ha az eddigi Újpest–Fradikhoz képest kissé szerény is volt a körítés. Ahogy az a Megyeri úton megszokott, a mérkőzés előtt eljátszották a magyar himnuszt. Minden készen állt a rangadóra.

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a Fradi számára, Gyömbér a második percben a földön maradt, miután ütközött Vasziljeviccsel. A zöld-fehérek csapatkapitánya nem tudta folytatni a játékot, Busai állt be a helyére.

A mérkőzés Újpest-helyzetekkel folytatódott: Bardhié volt az első lövés a találkozón – a labda a kapu mellé gurult, majd Dibusz hibája annyira meglepte az érkező Vasziljevicset, hogy a szerb tíz méterről ziccerben a kapu fölé vágta a labdát.

Az első húsz percben az Újpest játékosait többször is csak szabálytalanul tudták megállítani a fradisták (Fotó: Szabó Miklós)
Az első húsz percben az Újpest játékosait többször is csak szabálytalanul tudták megállítani a fradisták (Fotó: Szabó Miklós)

Továbbra is aktívabbak maradtak a lila-fehérek: a 17. percben Suljic fűzte fel a Fradi-védelmet, de lövése középre, Dibusz kezébe tartott. A Fradi az első húsz percben teljesen veszélytelen volt, mindössze egy éles Böde-beadás okozott némi riadalmat a haza védők körében. Aztán már egy jó adag szerencsére is szükségük volt a vendégeknek, hogy ne kerüljenek hátrányba. Bardhi 23 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, Dibusz csak szemmel követte a labdát.

A félidő derekánál éledezett a Ferencváros, kiegyenlítetté vált a játék, a 33. percben Böde a Fradi első kapuig eljutó lövését is kézbesítette Balajczának. Aztán a meccs legnagyobb helyzete maradt ki, Somália egy mindenki előtt elpattogó beadás után hat méterről az Újpest kapusába vágta a labdát. Továbbra is kiváló iramú mérkőzést láthattunk – már mindkét oldalon feljegyezhettünk helyzetet.

Az utolsó percek ismét hazai lehetőségeket hoztak: Vadász alapvonali beadása oldalról eltalálta a kapufát, majd Bardhi ígéretes helyzetből, de annál gyengébben elvégzett szabadrúgása zárta le az első játékrészt.

VÉGE AZ 1. FÉLIDŐNEK!

A második félidő elején hatalmas helyzet maradt ki: Böde remek kiugratása után Lauth elvitte a labdát Balajcza mellett, az újpesti kapus leheletnyit hozzáért a Fradi-támadóhoz, aki egyből dobta is magát. Tizenegyest nem, csak sárgát kapott Lauth a műesésért...

Balajcza és Lauth találkozása(?)
Balajcza és Lauth találkozása(?)

A másik oldalon aztán Bönig hihetetlen butaságot csinált. A Fradi védője lerántotta Litauszkit egy bal oldali szabadrúgásnál, a jogos tizenegyest pedig Vasziljevics értékesítette az 52. percben. 1–0

Őrület ez a meccs: Jonathan Heris kezét a feje fölött tartva belevetette magát Nalepa beadásába. Persze, hogy a labda az Újpest játékosának a könyökére pattant, így ezt a tizenegyest is befújták! Ezúttal Mateos volt higgadt, és egyenlített. 1–1

A gólváltás után tovább fokozták az iramot a felek, kifejezetten szórakoztató mérkőzést láthattunk. A Ferencvárosba beállt Gera is, az újabb gólt mégis az Újpest szerezte. Simont nem vették komolyan a Fradi-védők, az emlékezetes 6–0-s mérkőzés hőse a 72. percben a tizenhatos bal oldalánál befelé tolta a labdát, majd irdatlan erővel a kapu jobb oldalába bombázott. 2–1

A kapott gól megzavarta a Ferencvárost, a folytatásban az Újpest többször is könnyen átjátszotta a középpályáját, és veszélyes helyzeteket alakított ki. A nagy kedvvel futballozó 19 éves Bardhi és Vadász is közel állt a gólszerzéshez, de mindkettőjük lövése pár centivel elkerülte a kaput.

És bármennyire is hihetetlen – hiába lépett pályára az NB I papíron legértékesebb játékosa, Lamah is –, de a Ferencvárosnak az utolsó húsz percben helyzete sem volt. Az Újpest megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

„A tűréshatáron túl” - az Üllői úti szurkolók nem adják fel


„Bebizonyítottuk, erősebb csapat vagyunk a Fradinál”

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ
Újpest–Ferencváros 2–1
(Vasziljevics 52. – 11-esből, Simon K. 72., ill. Mateos 56. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 8 8 23–2 +21 24
2. MTK Budapest 8 6 2 12–9 +3 18
3. Diósgyőri VTK 7 5 2 13–6 +7 17
4. Ferencvárosi TC 8 5 3 13–8 +5 15
5. MVM Paks 7 4 3 13–3 +10 15
6. Újpest FC 8 3 4 1 6–5 +1 13
7. Győri ETO FC 7 3 1 3 12–12 0 10
8. Budapest Honvéd 8 3 1 4 8–8 0 10
9. DVSC-Teva 8 2 3 3 5–6 –1 9
10. Nyíregyháza Spartacus FC 8 2 2 4 8–12 –4 8
11. Lombard Pápa FC 8 2 2 4 5–13 –8 8
12. Pécsi MFC 8 1 4 3 9–13 –4 7
13. Kecskeméti TE 7 1 2 4 6–10 –4 5
14. Puskás Akadémia FC 8 1 2 5 8–13 –5 5
15. Szombathelyi Haladás 8 1 1 6 3–13 –10 4
16. Dunaújváros PASE 8 3 5 4–15 –11 3
LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 19., péntek
19.00

Pécsi MFC–MVM-Paks 1–1

Solymosi Péter
Szeptember 20., szombat
14.30
Nyíregyháza Spartacus˜–Győri ETO 2–3
Vad II István
16.30
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–1
Szabó Zsolt
18.30
MTK Budapest–Dunaújváros PASE 2–0Kassai Viktor
18.30
Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0–2
Andó-Szabó Sándor
20.30Puskás Akadémia–Lombard Pápa 3–0
Erdős József
Szeptember 21., vasárnap
16.30
Újpest FC–Ferencváros 2–1
Farkas Ádám
18.30
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 0–0
Bognár Tamás

ELŐZMÉNYEK

Ők nincsenek ott a csapattal a Megyeri úton – a tiltakozó fradisták a saját stadionjuk előtt nézik kivetítőn a találkozót 
(Fotó: Fuszek Gábor)
Ők nincsenek ott a csapattal a Megyeri úton – a tiltakozó fradisták a saját stadionjuk előtt nézik kivetítőn a találkozót (Fotó: Fuszek Gábor)
Érkeznek az újpesti szurkolók
Érkeznek az újpesti szurkolók

Nagy nap ez a mai: a magyar labdarúgás egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése kezdődik hamarosan. Az Újpest és a Ferencváros összecsapása mindig is a futball ünnepe kis hazánkban. A hangulat fenomenális szokott lenni, de ezúttal nem biztos, hogy így lesz. A zöld-fehérek ultracsoportjai ugyanis tiltakozó jelleggel nem utaznak el a Szusza Ferenc Stadionba.

Az élet azonban nem áll meg így sem, a két vezetőedző már ki is jelölte kezdőcsapatát. Érdekesség, hogy a Fradi kezdőjében mindössze három magyar játékos kapott helyet – a sérüléséből lábadozó Gera Zoltán és az új szerzemény, Roland Lamah a kispadon kezd.

Ötven perccel a kezdés előtt
Ötven perccel a kezdés előtt

A zöld-fehérek jeggyel rendelkező, helyszínre igyekvő drukkereit ezúttal nem a korábbi években megszokott külön metrószerelvény szállítja a Szusza Ferenc Stadionba, hanem buszokkal érkeznek. Ennek megfelelően a fokozott rendőri jelenlét sem indokolt a hármas metró Újpest-Városkapu és Újpest-Városközpont megállóiban, illetve a Váci úton végig a Megyeri útig.

De szakmázzunk egy kicsit. Korábban elemeztük, hogy miben bízhat az Újpest és miben a Ferencváros. Akinek esetleg még nem remeg a gyomra fél órával a kezdés előtt, olvassa el az elemzéseket.

Az év 364 napján megszokott kép, na de nem a derbi napján
Az év 364 napján megszokott kép, na de nem a derbi napján

Azért természetesen érkeztek fradisták a mérkőzésre. Jó hangulatban készülnek a derbire, amely a 213. a két csapat történetében.

„Nagyon szeretnénk megnyerni a mérkőzést, hogy aztán fél évig elmondhassuk, hogy megvertük az Újpestet" – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

„Győzelmet várok a csapatomtól, ilyenkor nem számít, hogy ki milyen formában van. Hazai pályán játszunk, úgyhogy mi vagyunk az esélyesek" – véli Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik