A Ferencváros nyerte meg a derbit, sőt talán többet is...

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 19:45
A Ferencváros Franck Boli góljával idegenben 1–0-ra megverte az Újpestet a labdarúgó NB I 20. fordulójából elhalasztott, most bepótolt mérkőzésen.
Ismét Franck Boli gólja döntötte el a derbit (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Ismét Franck Boli gólja döntötte el a derbit (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

LABDARÚGÓ NB I
A 20. FORDULÓ ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Újpest FC–Ferencvárosi TC 0–1 (Boli 8.)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:Berke
Kiállítva: Burekovic (91., Újpest)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Se taps, se fütty.

Ha az eredeti, február 8-i időpontban rendezik meg az Újpest–Ferencváros bajnokit, katasztrofális állapotú, játékra alkalmatlan gyepszőnyeg fogadta volna a kivonuló csapatokat, ám a labdarúgók vélhetően tömött széksorok elé futottak volna ki melegíteni. A meccset azonban – a csapatok egyetértésével – a játéktér használhatatlansága miatt elhalasztotta a Magyar Labdarúgó-szövetség, így a felek a kényszerszünetet követően, május végén feszültek egymásnak. Kiváló minőségű talajon, ám a zárt kapus intézkedéseknek megfelelően nézők nélkül.

Így aztán a lila-fehér és a zöld-fehér futballisták is szurkolói moraj nélkül futottak ki melegíteni a szemre is remek állapotba hozott pályára. A Szusza Ferenc Stadionban a szünet alatt befejezték a felújítást, az új gyeptéglák az MTK és a Paks elleni edzőmeccseken kiállták a próbát, az MLSZ pedig ennek megfelelően hitelesítette a stadiont.

Az Újpest a mostani idényben másodszor fogadhatta saját otthonában ellenfelét, az országjáró tortúra így a legnagyobb hazai rivális elleni meccsel ért véget.

A tabella mellett ugyanakkor az előjelek is a bajnoki címvédőnek kedveztek, a vendégek a Debrecen 2–1-es legyőzése után, tétmeccsel a lábukban érkeztek a negyedik kerületbe, igaz, sorozatterhelés ide vagy oda, Szerhij Rebrov vezetőedző egyetlen helyen sem változtatott a múlt szombati felálláson, ugyanaz a kezdő tizenegy futott ki a pályára, amely három pontot szerzett a Loki ellen.



Ezzel szemben Nebojsa Vignjevics együttese a kényszerszünet utáni felkészülési meccsekből egyet sem tudott megnyerni, ráadásul a csapatkapitány csak a lelátóról figyelhette a társakat. Litauszki Róbert combizomhúzódása nem jött rendbe, így Jonathan Heris és Kire Risztevszki került a védelem közepére – a tavaly októberi meccsen mindkét hátvéd hibája kellett ahhoz, hogy Franck Boli győztes gólt szerezzen az 1–0-s Fradi-győzelemmel végződő meccsen.

Az elefántcsontparti csatár ezúttal sem tétlenkedett, tíz perc sem kellett neki, hogy bevegye Filip Pajovics kapuját. Ezúttal az ellenfél segítségére sem volt szüksége, Isael finom passza után hajszálpontos lövést küldött a jobb alsó sarokba, így első lehetőségét azonnal kihasználta a listavezető. Pedig az Újpest nem kezdett megilletődötten, némi meglepetést legfeljebb az szolgáltatott, hogy az eddig szélsőként szerepeltetett Obinna Nwobodo védekező középpályásként kapott szerepet. Ideje sem volt megszokni az új szerepkört, amikor a vetélytárs már meg is szerezte a vezetést...

A gól a hazaiakat sem küldte padlóra, és a vendégeknek sem adott szárnyakat, a kiegyenlített mezőnyjáték többnyire az ellenfél támadásainak megakasztásában merült ki, a támadások szövögetése már nehezebben ment. A hangszórókból áradó szurkolói rigmusokkal aláfestett első negyvenöt percben egyik fél sem igazán tudott hátulról felépített akciót követően helyzetbe kerülni, ám így sem állíthatjuk, hogy a gól ne lett volna benne a meccsben.

Előbb a Fradi duplázhatta volna meg az előnyét, Isael kiugratása után ismét a gólszerző került helyzetbe, ám nem tudott túljárni a remek ütemben kimozduló szerb kapus eszén. Ezt követően Simon Krisztián próbált vezérré előlépni, életerős lökete után a léc mentette meg a Ferencvárost, míg a megpattanó lövése után Dibusz Dénes védett nagyot. Novothny Soma lekészített labdája után megint a legaktívabb újpesti tüzelt, Miha Blazic azonban blokkolta a közeli kísérletet, míg a túloldalon ígéretes kontra végén Tokmac Nguen hozhatta volna kihagyhatatlan helyzetbe az első gól szerzőjét, ám a passz helyett tolt még egyet a labdán, így odalett a lehetőség. A túloldalon Vincent Onovo előbb ollózásból, majd egy beívelés utáni lecsorgó labdából próbálkozott, ám egyenlítenie neki sem sikerült, így a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A fordulás utáni percekben Rebrov együttese némileg visszaállt, s a megszerzett labdákból igyekezett kiugratni a gyors szélsőket.

A második félidő elején ez kétszer is sikerült, s az elefántcsontparti támadó nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot. Ez a taktika ugyanakkor veszélyt is rejtett magában, egyetlen szöglet ugyanis elég volt, hogy kis híján egyenlítsen az Újpest, ám Heris közeli fejese után hatalmasat védett a Ferencváros kapusa. Nem sokkal később megint Simon Krisztián egyenlíthetett volna, ám úgy tűnt, átok ül a lilák szélsőjén – közeli lövése Dibusz kezében landolt.

Bár az Újpest igyekezett átvenni az irányítást, a vendégeknek megvolt a lehetőségük, hogy lezárják a párharcot. A tizenhatoson belül előbb Onovo lépett rá Alekszandr Zubkov lábára, ám a játékvezető utóbbinak adott sárga lapot színészkedésért. Tény, az ukrán szélső rájátszott az esetre, ám az is tény, hogy a labda helyett a lábát találták el. Ezt követően Boli lőtt nagy helyzetben Pajovics kezébe, majd a szerb kapus védte Isael életerős lövését.

Ezúttal viszont ez is belefért, az utolsó negyedórában magabiztosan őrizte előnyét a Ferencváros, a hazaiakból az erő és a kreativitás is hiányzott az egyenlítéshez, a hosszabbításban pedig egy pontatlan szabadrúgás-kombináció után Dzenan Burekovic kiállítása után végképp szertefoszlottak a pontszerzésről szőtt álmok. Franck Boli újabb derbit eldöntő góljának köszönhetően a listavezető kilencpontosra növelte előnyét a tabellán, s ezzel alighanem behozatatlan előnyre tett szert a Fehérvárral szemben. 0–1

Újpesten pedig pokolian nehéz folytatásra számíthatnak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 25 18 5 2 47–20 +27 59
2. Mol Fehérvár FC 25 15 5 5 47–23 +24 50
3. Mezőkövesd Zsóry FC 25 13 6 6 37–21 +16 45
4. Puskás Akadémia FC 25 10 9 6 39–31 +8 39
5. Diósgyőri VTK 25 11 4 10 35–33 +2 37
6. Budapest Honvéd 25 9 7 9 25–32 –7 34
7. Kisvárda 25 9 4 12 35–36 –1 31
8. Debreceni VSC 25 9 3 13 37–46 –9 30
9. Újpest FC 25 8 5 12 31–38 –7 29
10. Paksi FC 25 8 4 13 30–42 –12 28
11. Zalaegerszegi TE FC 25 7 7 11 34–37 –3 28
12. Kaposvári Rákóczi FC25312119–57–3810
Ez a hazai helyzet is kimaradt (Fotó: Török Attila)
Ez a hazai helyzet is kimaradt (Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik