NB I: úgy tűnik, átmenetileg Sopronba költözik a Haladás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 14:13
null
Az SVSE részéről Pöltz Róbert, a Haladáséról Illés Béla és Tóth Miklós, Sopron város képviseletében Csiszár Ákos – megegyeztek (Fotó: haladas.hu)
A Haladás tavasszal Sopronban rendezheti meg hat hazai bajnoki mérkőzését (Diósgyőr, Újpest, Békéscsaba, Vasas, Debrecen, FTC) – derült ki a vasi NB I-es labdarúgóklub hivatalos honlapjának szerda kora délutáni híréből.

 

A szombathelyi klub vezetősége a leghűségesebb városban találkozott az önkormányzat képviselőivel, és elvi megállapodás született a felek között az 5500 férőhelyes Káposztás utcai pálya használatáról. A részleteket a későbbiekben szerződésben rögzítik – tudtuk meg a haladas.hu-ról.

Az átmeneti költözködésre azért van szükség, mert jövő év elején elkezdődhetnek a Rohonci úti Haladás Sportkomplexum építési munkálatai. Az új létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a HVSE. A beruházást 9.6 milliárd forintból az állam finanszírozza.

Az edzéseket továbbra is Szombathelyen tartják a zöld-fehérek, méghozzá nagy valószínűség szerint az Illés Akadémián.

A Haladás és a Soproni VSE között szoros a kapcsolat, a mostani szezon kezdete óta a szombathelyiek utánpótlás-játékosai a soproniak NB II-es csapatában szerezhetnek rutint az élvonalbeli szereplésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik