nemzetisport.hu 2019.02.21 18:11 Frissítve: 2019.02.21 19:51

NB I: Nguen azonnal tudta, hogy a Fradiba akar igazolni

Pályafutása során most játszik először külföldön a norvég Tokmac Nguen. Mint azt az NSO Tv-nek is elmondta, túl kényelmessé vált az élete, új dolgokat akart kipróbálni. Azt is elárulta, már az első ferencvárosi látogatása után tudta, hogy a zöld-fehérekhez akar igazolni.A 25 éves középpályás Kenyában született, majdnem hatéves volt, amikor a családjával Norvégiába költözött. Videónkban arról is beszél, hogy a szülei miért kényszerültek elhagyni Szudánt, s hol kezdett el futballozni Kenyában. Norvégiában a Strömsgodset együttesében nevelkedett, 2016-tól vált az első osztályú csapat meghatározó játékosává. 2019 telén azonban a váltás mellett döntött.

„Túlságosan megszokottá vált az életem, ki akartam próbálni valami újat Norvégián kívülmondta. – Huszonöt éves vagyok, ideje volt máshová költöznöm. Nagyon jó döntést hoztam, amikor a Ferencvárost választottam. Miután először jártam itt, megismerkedtem a klubbal, találkoztam az edzővel, a vezetőséggel. Hazaérkezve az volt az első, hogy mindenkit felhívjak, és elmondjam, ez az a hely, ahová jönni akarok. A magyar bajnokság sokkal jobb, mint amire számítottam. Rengeteg jó játékos, jó csapat van az NB I-ben.”

Bár eddig kevés játéklehetőséget kapott Szerhij Rebrovtól, úgy érzi, a kemény edzéseknek köszönhetően egyre jobb formába lendül. Csak még meg kell tanulnia a játékrendszert, miután korábban nem ilyen szisztéma szerint futballozott. De mint mondta, gyorsan tanul.

 

2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.