NB I: Többször is visszanéztem – Gazdag Dániel a pazar góljáról

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 09:08
null
Gazdag Dániel ismét megvillant, a Honvéd játékosa remek formában futballozik (Fotó: Meder István)
Mostanában szebbnél szebb gólokat szerez Gazdag Dániel, aki szombaton különleges mozdulattal emelte a labdát a Diósgyőr kapujába.

Csak azért nem mondható és írható, hogy pályafutása gólját szerezte, mert váratlan megoldásaival az előző idényben is többször elkápráztatta a szurkolókat. A Budapest Honvéd saját nevelésű, egyszeres válogatott labdarúgója, Gazdag Dániel sokáig „böjtölt”, mire megszerezte első találatát az NB I-ben: 77. meccsén, a Balmazújváros elleni 3–0-s találkozón sikerült neki, de 121 bajnoki után is még csak három gólnál tartott. Az előző idényben viszont már ötször volt eredményes, a mostaniban pedig három mérkőzésen háromszor talált a hálóba. Tavaly novemberben a Puskás Akadémia elleni 2–1-es siker alkalmával fantasztikus támadás során mindenkit kicselezett, aki szembejött, végül a „gyengébbik”, bal lábával laza mozdulattal emelt a kapus fölött a kapuba, míg a Kaposvár Rákóczi ellen 4–2-re megnyert meccsen húsz méterről „bökött” alá a labdának, amely a jobb felső sarokban kötött ki. Egyik megmozdulás szebb volt a másiknál, és szombaton következett az újabb varázslat.

GAZDAG DÁNIEL ELSŐ GÓLJA A DVTK ELLEN

„Biztos voltam benne, az előrevágott labdát Balogh Norbert megpróbálja lekészíteni, ezért beindultam mögé, és miután sikerült blokkolnom Polgár Kristóf passzát, megiramodtam a diósgyőri kapu felé – idézte fel fantasztikus gólját Gazdag Dániel. – A hazaiak védője a tizenhatoson belül utolért, ezért magam mögött visszavettem a labdát, és bár először ballal akartam a kapuson átemelni, a mozdulatból lövőcsel lett, és végül jobbal emeltem a hálóba. Utána hatalmas sprintet vágtam le, ugyanis a párom, a kisfiam, édesapám és a nagymamám is ott volt a mérkőzésen, velük akartam megosztani az örömömet. Hogy azóta hányszor néztem vissza a gólt? Többször is. Nyilván jó érzés volt látni, növeli az ember önbizalmát, ugyanakkor azt is tudom, a rossz megmozdulásokat is érdemes visszanézni, már csak azért is, hogy tanuljunk belőle.”

MEGDOBÁLT KISPESTIEK

A lefújás után szokás szerint készültek interjúk edzőkkel és játékosokkal az M4 Sport jóvoltából. Történt, hogy a két gólt és egy gólpasszt jegyző kispesti középpályás, Gazdag Dániel elevenítette fel a mérkőzés fontos pillanatait, amikor elrepült valami a feje mellett. A kameraképen kívül helyezkedő kispesti sajtófőnököt, Rác Benedeket dobálták, de a középpályás is „célirányban” volt. A DVTK néhány szurkolója folyamatosan sértegette a parádés gólt szerző honvédost, aki inkább az öltöző felé vette az irányt. Az, mondjuk, érthetetlen, miért a hazai drukkerek előtt kell nyilatkoznia az ellenfél játékosának, hiszen ez csak feszültséget generál – ettől függetlenül persze nem kellene minősíthetetlenül viselkednie néhány magáról megfeledkező nézőnek.

Amikor azt kérdeztük a huszonnégy esztendős labdarúgótól, a Diósgyőrnek lőtt első góljánál szerzett-e már szebbet, azt felelte: a dobogón mindenképpen ott van a szombati találata. Ez a bizonyos gól a mérkőzés 41. percében született, egyúttal 2–0-s vezetésre tett szert a Honvéd, és sokan azt gondolták, eldőlt a párharc – ám a DVTK még a szünet előtt egyenlített. Fordulás után jól futballozott a hazai együttes, aztán jött Gazdag Dániel második találata (amely előtt lesről indult...), majd gólpassza Ugrai Rolandnak. Egy pillanatra sem lehetett kérdés, ki bizonyult a mezőny legjobbjának.

„Sajnos, rosszul kezdtük az idényt, de tisztában voltunk vele, nagy munkát végeztünk, aminek eredménnyel kell párosulnia – folytatta Gazdag Dániel. – Diósgyőrben a második gólunkig »ült« minden, amit elterveztünk, ám kettő nulla után azonnal szépített a hazai csapat, és ez megtört bennünket. A szünetben azt mondtuk, vissza kell állni arra a játékra, amely a meccs elején jellemzett, és bár a DVTK támadott, nagy helyzetet nem alakított ki. Mi viszont kétszer is betaláltunk, és megérdemelten nyertünk. A második gólomról annyit, hogy amikor Balogh Norbert passzolt, tudtam, valahol a leshatáron vagyok. A védők megálltak, én is megtorpantam, szóltam is Mohamed Mezgraninak, jöjjön, ő biztosan nincs lesen, de a vonalban álló partjelző nem jelzett, így megiramodtam. Örülök, hogy kihasználtam a lehetőséget.”

NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 5–0Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7021
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
Mezőkövesd–Budafok 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1868
Diósgyőri VTK–Honvéd 2–4
Miskolc, DVTK Stadion
Bognár Tamás
3917
Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Iványi Zoltán
3011
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
Újpest–Kisvárda 2–4
Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
1410
MTK–Zalaegerszeg 0–3
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
2051
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
2. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
3. Mezőkövesd 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Puskás Akadémia 3 2 1 7–5 +2 6
5. Kisvárda 4 2 2 7–8 –1 6
6. Zalaegerszegi TE 4 1 2 1 8–6 +2 5
7. MTK Budapest 4 1 2 1 5–6 –1 5
8. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1 4
9. Újpest FC 4 1 1 2 7–9 –2 4
10. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7–3 4
11. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
12. Paksi FC 4 1 3 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik