nemzetisport.hu 2014.07.29 13:28 Frissítve: 2015.03.07 01:23

NB I: több rekordot átírt a Fradinak betaláló tinédzser

A Kecskeméti TE 17 éves játékosa, Kitl Miklós vasárnap a Ferencváros ellen góllal ünnepelte NB I-es bemutatkozását, és bár csapata kikapott, az élvonal jelenlegi legfiatalabb labdarúgója határtalanul boldog – derült ki a lila-fehérek hivatalos honlapján közölt interjúból.

 

„Pont a Fradi-tábor előtt kezdtünk melegíteni, ők pedig hangos füttyel »köszöntöttek« minket, amit nem lehetett nem meghallani. A többiek is szóltak, hogy ne erre figyeljek, ne engedjem, hogy elvonja a figyelmemet. Hihetetlenül boldog voltam a gólnál, nehéz lenne szavakba önteni, mit éreztem. El kell ismerni, volt egy kis szerencsém, de ez is kell a futballhoz” – idézi a kecskemetite.hu Kitl Miklóst, aki már pénteken tudta, hogy kezdő lesz.

S hogy honnan jött, ki ő és merre tart?

„Igazi futballfamíliában nőttem fel. Apukám Szerbiában focizott, jelenleg edző, a testvéreim szintén futballoznak – mutatta be magát a vajdasági Zentán született, de már a szerbiai határ innenső oldalán, Kiskunmajsán felnövő Kitl Miklós. – A futball tehát fontos része az életemnek, éppen ezért leszek most magántanuló. Ettől nem tartok, mert egyrészt anyukám tanárként dolgozik, másrészt négyes-ötös tanuló voltam eddig is, így meglepetés nem érhet. A megkezdett utat szeretném folytatni, véletlenül sem elszállni, végig a földön maradni. Ez a mostani meccs egy jele annak, hogy megérte a rengeteg befektetett munka és edzés.”

A 17. életévét június 1-jén betöltő Kitl Miklós több rekordot is felállított debütálásával: a KTE történetének legfiatalabb NB I-es újonca lett (Tölgyesi Viktor rekordját adta át a múltnak), ő lett a legfiatalabb élvonalbeli KTE-s gólszerző (Bertus Lajos csúcsát vette át) – és jelenleg ő az NB I legfiatalabb játékosa.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.