HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.07.29 13:28 Frissítve: 2015.03.07 01:23

NB I: több rekordot átírt a Fradinak betaláló tinédzser

A Kecskeméti TE 17 éves játékosa, Kitl Miklós vasárnap a Ferencváros ellen góllal ünnepelte NB I-es bemutatkozását, és bár csapata kikapott, az élvonal jelenlegi legfiatalabb labdarúgója határtalanul boldog – derült ki a lila-fehérek hivatalos honlapján közölt interjúból.

 

„Pont a Fradi-tábor előtt kezdtünk melegíteni, ők pedig hangos füttyel »köszöntöttek« minket, amit nem lehetett nem meghallani. A többiek is szóltak, hogy ne erre figyeljek, ne engedjem, hogy elvonja a figyelmemet. Hihetetlenül boldog voltam a gólnál, nehéz lenne szavakba önteni, mit éreztem. El kell ismerni, volt egy kis szerencsém, de ez is kell a futballhoz” – idézi a kecskemetite.hu Kitl Miklóst, aki már pénteken tudta, hogy kezdő lesz.

S hogy honnan jött, ki ő és merre tart?

„Igazi futballfamíliában nőttem fel. Apukám Szerbiában focizott, jelenleg edző, a testvéreim szintén futballoznak – mutatta be magát a vajdasági Zentán született, de már a szerbiai határ innenső oldalán, Kiskunmajsán felnövő Kitl Miklós. – A futball tehát fontos része az életemnek, éppen ezért leszek most magántanuló. Ettől nem tartok, mert egyrészt anyukám tanárként dolgozik, másrészt négyes-ötös tanuló voltam eddig is, így meglepetés nem érhet. A megkezdett utat szeretném folytatni, véletlenül sem elszállni, végig a földön maradni. Ez a mostani meccs egy jele annak, hogy megérte a rengeteg befektetett munka és edzés.”

A 17. életévét június 1-jén betöltő Kitl Miklós több rekordot is felállított debütálásával: a KTE történetének legfiatalabb NB I-es újonca lett (Tölgyesi Viktor rekordját adta át a múltnak), ő lett a legfiatalabb élvonalbeli KTE-s gólszerző (Bertus Lajos csúcsát vette át) – és jelenleg ő az NB I legfiatalabb játékosa.

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.