NB I: több rekordot átírt a Fradinak betaláló tinédzser

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 13:28
A Kecskeméti TE 17 éves játékosa, Kitl Miklós vasárnap a Ferencváros ellen góllal ünnepelte NB I-es bemutatkozását, és bár csapata kikapott, az élvonal jelenlegi legfiatalabb labdarúgója határtalanul boldog – derült ki a lila-fehérek hivatalos honlapján közölt interjúból.

„Pont a Fradi-tábor előtt kezdtünk melegíteni, ők pedig hangos füttyel »köszöntöttek« minket, amit nem lehetett nem meghallani. A többiek is szóltak, hogy ne erre figyeljek, ne engedjem, hogy elvonja a figyelmemet. Hihetetlenül boldog voltam a gólnál, nehéz lenne szavakba önteni, mit éreztem. El kell ismerni, volt egy kis szerencsém, de ez is kell a futballhoz” – idézi a kecskemetite.hu Kitl Miklóst, aki már pénteken tudta, hogy kezdő lesz.Kitl Miklóst, aki már pénteken tudta, hogy kezdő lesz.

S hogy honnan jött, ki ő és merre tart?

„Igazi futballfamíliában nőttem fel. Apukám Szerbiában focizott, jelenleg edző, a testvéreim szintén futballoznak – mutatta be magát a vajdasági Zentán született, de már a szerbiai határ innenső oldalán, Kiskunmajsán felnövő Kitl Miklós. – A futball tehát fontos része az életemnek, éppen ezért leszek most magántanuló. Ettől nem tartok, mert egyrészt anyukám tanárként dolgozik, másrészt négyes-ötös tanuló voltam eddig is, így meglepetés nem érhet. A megkezdett utat szeretném folytatni, véletlenül sem elszállni, végig a földön maradni. Ez a mostani meccs egy jele annak, hogy megérte a rengeteg befektetett munka és edzés.”

A 17. életévét június 1-jén betöltő Kitl Miklós több rekordot is felállított debütálásával: a KTE történetének legfiatalabb NB I-es újonca lett (Tölgyesi Viktor rekordját adta át a múltnak), ő lett a legfiatalabb élvonalbeli KTE-s gólszerző (Bertus Lajos csúcsát vette át) – és jelenleg ő az NB I legfiatalabb játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik