nemzetisport.hu 2013.04.26 21:55 Frissítve: 2014.02.24 01:08

NB I: Szivics gratulált az ETO aranyához, Pintér dohog

Tomiszlav Szivics, a Paksi FC vezetőedzője boldog, hogy csapata „megmutatta karakterét" a háromgólos hátrányból 4–3-ra megnyert pénteki győri NB I-es labdarúgó-mérkőzésen, míg Pintér Attila, a listavezető ETO trénere nagyon nagy hibákat látott a házigazda játékában. Gyorsinterjúk a Sport Televízió mikrofonja előtt.

 

Pintér Attila (Győri ETO): – Nem tudom, hogy mi történhetett, nagyon nagy hibákat csináltunk a góloknál. Tényleg nagyon nehéz bármit mondani, hiszen egy megnyert meccs volt, jól játszott a csapat, nem volt benne, hogy a Paks ki tud egyenlíteni. Ilyen hibákat nem lehet csinálni, és most már meccsről meccsre csináljuk... Nem szabad, ezeket el kell dobni. Játékban az első félidőben mindent megoldottunk, a másodikban is mentek, csinálták, voltak lehetőségeink is, de ilyen hibákat nem szabad elkövetni. Hogy a lövő játékost nem blokkoljuk, nem is értem... (A szünetben) direkt kértem, hogy ne essünk abba a hibába, hogy könnyelműen vesszük a mérkőzést. Két nagy gólt is rúgott az ellenfél, de úgy érzem, két olyan hibát is elkövettünk, amiből lejöttek belőlünk, mi meg nem csináltunk taktikai faultot. Nem szeretnék másról véleményt mondani, de azért van más körülmény is, azt gondolom.

Tomiszlav Szivics (Paksi FC): – Hála istennek megszakadt! (Szivics és a Paks győri nyeretlenségi sorozata – A szerk.) Az első félidőben nagyon jól játszottunk, és akkor kaptunk gólt, amikor nem kellett volna. Egy–nullánál nekünk volt ziccerünk, muszáj lett volna passzolni Heffler Norbinak a Tökölihez, akkor egy–egy lett volna. Úgy kaptunk három gólt, hogy nem mindennapos, általános iskolai hibákat követtünk el. És akkor bementünk az öltözőbe, és dicsértem a fiúkat, ők meg nézték, mi van velem. De én tényleg úgy éreztem. A fociban előfordul olyan, velünk már nem is először, hogy jól játszunk, és akkor kapunk gólokat, amikor nekünk kellene szerezni. Ebből egyszer csak ki kellett mászni. Mind a három csere gólt szerzett, és a csapat megmutatta, hogy van karaktere: három–nulla után felállni és győzni a listavezető ellen, az nem mindennapos dolog. Gratulálok a csapatomnak, a Győrnek pedig gratulálok a bajnoki címhez. Néztem a Győrt a Videoton és a Kecskemét ellen, azt gondolom, jól feltérképeztük, és adtunk egy komoly taktikai választ, amely hála istennek bejött. Három–nullánál sem panaszkodtam, csak az a kis minőség hiányzott, hogy feltegyük a pontot az i-re. Dolgozni fogunk, rajta leszünk azon, hogy ezt is kijavítsuk.

Heffler Norbert korai lecseréléséről Szivics elmondta: nem az említett ziccernél elkövetett hibája miatt cserélte le játékosát, hanem azért, „mert túl könnyen kiesett, nem volt meccsben", sokszor labdát veszített. „Egyszerre tíz emberrel kell játszani, nem bírok héttel-nyolccal" – tette hozzá az edző.

2020.10.25 13:09:44

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A hazaiak rossz sorozata véget ért, a felcsútiak egymás után harmadszor vesztettek.

2020.10.25 12:58:43

Labdarúgó NB I NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Mezőkövesd a legutóbbi tíz hazai bajnoki mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni.

2020.10.25 12:49:36

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hamar vezetést szerzett odahaza a Zalaegerszeg, a bátran futballozó vendégek azonban három góllal válaszoltak.

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.