NB I: Szentes Lázár a Kisvárdánál vállalt munkát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 19:28
null
Révész Attila (balra) és Szentes Lázár (Fotó: kisvardafc.hu)
Szentes Lázár lett a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója – jelentette be csütörtökön hivatalos honlapján az NB I-es kisvárdai labdarúgóklub.

 

„A projekt fogott meg és a meglévő infrastrukturális lehetőségek mellett a klub kárpátaljai kapcsolatai, amelyek mélyítik a merítési lehetőséget. Az ő munkamoráljukat nemcsak az adott korosztályok játékosaira, hanem az edzőkre is szeretnénk átültetni” – indokolta meg döntését a Rába ETO-val játékosként két bajnoki címet szerző, edzőként többek között a DVSC, az Újpest és a DVTK vezetőedzőjeként dolgozó Szentes Lázár a klub honlapján közölt interjúban.

A 63 éves szakember – aki három évet futballozott Portugáliában, edzősködött Ausztriában és legutóbb két és fél évet Szaúd-Arábiában – úgy érzi, hogy a külföldi tapasztalatait is kamatoztatni tudja majd a kisvárdaiaknál.

„Nyelveket beszélő emberként mindig is érdekelt a háttér, ehhez a megfelelő szakirodalomból hozzá tudtam olvasni és tanulni – fogalmazott. – A szaúd-arábiai al-Ittihadnál volt olyan korszak, amikor csak belga, majd csak holland, aztán csak egyiptomi edzők dolgoztak az utánpótlásban, tehát elég széles spektrumot át tudtam tekinteni. Az első csapatot ott is figyelemmel követtem, és itt is figyelem majd, hiszen az a gyakorlati tapasztalatom, ha nincs meg az átmenet az utánpótlás és a felnőtt korosztály között, akkor nagyon nehéz vállalható jövőképet adni a gyerekeknek. Úgy látom, ez itt zökkenőmentes lehet, de úgy kell felkészítenünk a játékosainkat, hogy minél nagyobb számban és a lehető legkevesebb problémával legyenek képesek a felnőttfutballba belépni.”

Révész Attila sportigazgató úgy érzi, olyan ponthoz érkeztek a klub felépítése során, hogy az eddigi infrastrukturális beruházások és fejlesztések után lehetővé vált szakmai területen is „nagyot lépniük”.

„Korábban is említettem már, hogy a fokozatosság elvét tartom a legfontosabbnak, és úgy érezzük, a felnőttcsapatunk helyzete stabilizálódni látszik, és az utánpótlásunkat is megpróbáljuk ilyen magasságokba felemelni. Az utóbbi időben már látszott a szervezettség, amit minőséggel is szeretnénk megerősíteni, és olyan szakemberre szeretnénk bízni az irányítást, aki kellő rutinnal rendelkezik, és bizonyított a profi világban, valamint külföldi tapasztalata is van. Nem volt titok, hogy magyarországi szakemberekkel szeretnénk megerősíteni a stábot, miközben később nem vetjük el a külföldi szakemberek foglalkoztatását sem. Szentes Lázárra esett a választásunk, nem volt könnyű az ország másik végéből idecsalogatni, de érezte ő is, hogy jó helyre és jó emberek közé kerül, látja a fejlődési lehetőséget. A klubon belül nálunk nem különül el a felnőttcsapat és az akadémia, ezért a közös munka szinte mindennapos lesz, miközben még nagyobb átjárást szeretnénk biztosítani az utánpótlásból a felnőttek közé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik