K. Zs. 2020.06.05 22:24 Frissítve: 2020.06.05 22:33

NB I: Rebrov a Dinamo Kijevnél? Menedzsere így látja

Szerhij Rebrovot egykori klubja, a Dinamo Kijev edzőjelöltjei között emlegetik az ukrán sportsajtóban, de a Ferencváros trénerének képviselője, Varga Sándor az egyik helyi portálnak nyilatkozva lehűtötte a kedélyeket.

Varga Sándor és Szerhij Rebrov az ukrán edző ferencvárosi kinevezésének bejelentésekor (Fotó: Török Attila)

 

„Valójában nemcsak a Dinamo Kijevnél, hanem jó néhány más klubnál is az edzőjelöltek között emlegetik Szerhij Rebrovot Angliától Szaúd-Arábián át Kínáig – idézi a meta-ratings.com.ua Varga Sándort. – Még a Fenerbahce elnöke is kereste a kapcsolatfelvételi lehetőséget, látszik, hogy Rebrov szép emlékeket hagyott a játékával Törökországban, és figyelik az edzői pályafutását is. Szerhij Rebrovnak azonban még három évig érvényes szerződése van a Ferencvárossal, ő is, a családja is jól érzi magát Budapesten, és a klub is elégedett a munkájával.”

Az ukrán online médián péntek este végigszaladó írásban Varga úgy fogalmazott: Magyarország legyőzte a koronavírust, a futball újra elkezdődött, nézők vannak a stadionokban – és Rebrovnak bőven van dolga.

„Szerhij Sztanyiszlavovics éppen a következő bajnoki címért harcol a csapatával. Tavaly tizenöt év után a csoportkörbe vezette az FTC-t az európai porondon, és hajszálon múlt, hogy nem jutottak tovább onnan is. Szerhij jól érzi magát a csapatnál, nem fogja elhagyni. Igaz persze az is, hogy az edzői pályán nagyon távolra nem lehet előre tervezni, és boldogok vagyunk, ha sokfelől érdeklődnek a szolgálatai iránt.”

Varga kérdésre válaszolva hozzátette: bár nem kaptak konkrét ajánlatot a Dinamo Kijevtől, de…

„…udvarias emberek vagyunk, és ugyanúgy meghallgatnánk, mint minden más ajánlatot. Ami a Dinamót illeti, természetesen sem én, sem Szerhij nem szakította meg a kapcsolatot a kijeviekkel és a klubot vezető Szurkisz családdal” – tette hozzá a menedzser.

A Dinamo jelenlegi vezetőedzője Olekszij Mihajlicsenko, akivel a csapat 16 pontos lemaradásban van a legutóbbi három kiírást megnyerő Sahtar mögött – azaz valószínűleg az idén sem lesz bajnok.

2020.07.14 19:29:38

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Mindent megtettek azért, hogy minél édesebb legyen a bosszú.

2020.07.13 20:42:17

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Hihetnénk, hogy 1990 után végre tiszta vizet öntöttek a pohárba, de erről szó sem volt. Nekem az úgynevezett arculatátviteli szerződések a kedvenceim, aki kitalálta, jobb, mint Osztap Bender és Strasznov Ignác – együtt.

2020.07.13 15:43:04

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Roppant valószínű, hogy a BTC kapusa közreműködött abban, hogy a Nemzeti SC ne essen ki az első osztályból 1920-ban.

2020.07.13 07:45:30

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az élvonal legfiatalabb edzője azért dolgozott és tanult eddig, hogy ne okozzon csalódást.