NB I: Doll, Nagy, Gera, Böde, Kassai – a legjobbakat díjazták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.02. 14:51
null
A szezonzáró gála díjazottjai (Fotó: Földi D. Attila)
Hétfőn a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában díjazták az NB I legutóbbi idényének legjobbjait a Rangadó-díjátadó gála keretében.

A ünnepélyes díjátadót Hajdú B. István és Takács Rita vezette. Az elején a két műsorvezető felsorolta a különböző kategóriákat, majd Bonyár Judit énekes fellépésével kezdődött meg a gálaműsor hivatalos programja.

A díjátadások sora a játékvezetők jutalmazásával kezdődött. Az év játékvezetője Kassai Viktor lett, a másik két jelölt Erdős József és Vad II István volt. Kassai a díj átvételekor elmondta, először 15 évvel ezelőtt díjazták, nagy öröm számára, hogy ennyi idő elteltével is elismeri a szakma a munkáját.

A legjobb edző a bajnok Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll lett.

„Igen, ez egy fantasztikus év volt számunkra, ami után elsősorban a játékosoknak szeretnék köszönetet mondani, de természetesen egy fontos meccs még hátra van a hétvégén" – nyilatkozta a díjátadás alkalmával az FTC vezetőedzője, aki a Magyar Kupa döntőjére utalt, majd köszönetet mondott a díjért az egybegyűlteknek is, illetve azoknak, akik erről döntöttek.

A fair play-díjat a DVSC kapta, a csapat vezetőedzője, Kondás Elemér vette át.

A női NB I felfedezettje a 18. születésnapját egy hónap múlva ünneplő Kocsán Petra, a Ferencváros játékosa lett.

A férfi NB I felfedezettjének a ferencvárosi Nagy Ádámot választották meg. Az FTC középpályása viccesen elmondta, hogy a délelőtti magyar érettségiről érkezett, és bár úgy érezte, a vizsga az egész napját elrontotta, de ez az elismerés javít a kedvén.

A program ezután labdazsonglőrök bemutatójával folytatódott.

A legjobb női játékosnak járó díjat a ferencvárosi Jelena Csankovics kapta meg.

A férfi NB I legjobbját Bernd Storck szövetségi kapitány jelentette be a ferencvárosi Gera Zoltán személyében.

A német szakember a válogatott stábja nevében is gratulált Gera Zoltánnak, kiemelte, hogy az FTC futballistája 37 évesen is bizonyítja azt az alapelvet, hogy a válogatottnak nincsenek idős vagy fiatal, csak jó játékosai, és Gera jó példa lehet mindenki előtt.

Ezután Böde Dániel nevében az FTC Zrt. igazgatója, Orosz Pál vette át az NB I gólkirályának járó Deák-díjat. A sportvezető köszönetet mondott a szakmai és orvosi stábnak, hogy olyan állapotba hozták a csatárt, hogy ilyen teljesítményre volt képes (mint ismert, 17 góllal végzett a góllövőlista élén). „Mindegy ki lövi a gólt, csak én legyek az” – idézte Böde mondását Orosz.

A szezon legszebb góljának járó elismerést is Böde Dániel kapta a szurkolók szavazatai alapján. Az ősszel Újpesten félfordulatból elért találatának köszönheti a díjat. Ezen díj átadásával zárult a gála hivatalos programja.


ELŐZMÉNYEK

A kategóriák győzteseiről a klubok szavazatai döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékosok voksolhattak kategóriánként a legjobbakra. Egy közönségdíjat is átadnak a gálán, az év legszebb NB I-es gólja kategóriában a szurkolók szavazatai döntöttek.

A kategóriák jelöltjei (ABC-sorrendben)

Az év játékosa: Böde Dániel (Ferencváros), Gera Zoltán (Ferencváros), Király Gábor (Haladás)
Az év felfedezettje:
Gera Dániel (MTK Budapest), Hahn János (Paksi FC), Nagy Ádám (FTC)
Az év edzője:
Csertői Aurél (Paks), Thomas Doll (FTC), Mészöly Géza (Haladás)
Az év női játékosa: Elizabeth Addo (Ferencváros), Jelena Csankovics (Ferencváros), Ebere Orji (Ferencváros)
Az év női felfedezettje: Kiss Stella (Kóka), Kocsán Petra (FTC), Süle Dóra (ETO FC)
Az év játékvezetője: Erdős József, Kassai Viktor, Vad II. István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik