Honvéd: Pietro Vierchowod a kispestiek új vezetőedzője

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 16:44
null
Pietro Vierchowod épp Raúllal harcol (Fotó: Action Images)
Az olasz Pietro Vierchowod irányítja a következő szezonban a bajnokságban legutóbb kilencedik Budapest Honvéd labdarúgócsapatát – jelentette be pénteken közleményben a kispesti klub.

Az 55 éves szakember játékosként 45-ször szerepelt az olasz válogatottban, 1982-ben világbajnoki aranyérmet, 1990-ben vb-bronzot nyert a nemzeti együttessel. Hazájában 562 élvonalbeli bajnoki találkozón lépett pályára a Fiorentina, a Roma, a Sampdoria, a Juventus, a Milan és a Piacenza színeiben, védő létére 38 gólt szerzett. A Romával és a Sampdoriával bajnoki aranyat nyert, négyszeres Olasz Kupa-győztes, a Juventusszal pedig 1996-ban a Bajnokok Ligájában is első lett.

PIETRO VIERCHOWOD JÁTÉKOSKARRIERJÉNEK LEGSZEBB PILLANATAI

Vezetőedzőként 2001 és 2006 között a Catania, a Fiorentina és a Triestina együttesénél dolgozott, majd egészen tavalyig Roberto Mancini szakmai stábjának tagja volt az Internazionalénál, a Manchester Citynél és a Galatasaraynál.

A vezetőedző segítője másodedzőként továbbra is Simon Miklós, aki már 2009 óta dolgozik klubunknál.

Tagja lesz még az első csapat szakmai stábjának a 49 éves olasz szakember Dario Di Donato is, aki az első csapat fizikai felkészítéséért lesz felelős. A szakember UEFA A licenccel rendelkezik. Játékosként a Bologna és a Chievo csapatában játszott.

Kapusedzőként továbbra is Tóth Iván készíti fel a felnőttkerethez tartozó kapusainkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik