NB I: örmény válogatott lehet az FTC legújabb igazolása – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 10:59
null
Edgar Szevikjan (jobbra) lehet az FTC legújabb szerzeménye (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosi TC szurkolói oldala, a csapat ügyeiben jól értesült ulloi129.hu azt írja, hogy az FTC-nél folytathatja pályafutását az örmény válogatott támadó, Edgar Szevikjan.

Az orosz lapok szombaton tényként közölték, hogy az orosz élvonalban 18 meccs után kilencedik helyezett Pari Nyizsnyij Novgorod 22 éves, négyszeres örmény válogatott játékosa, Edgar Szevikjan az FTC-nél folytatja pályafutását.

A soccer.ru azt írja, hogy a Transfermarkt által 1.1 millió euróra becsült, a jobb szélen, támadó középpályásként és csatárként is bevethető Szevikjan átigazolási díjának egy részét, 300 ezer eurót édesapja fizeti. A labdarúgó annak ellenére választotta az FTC-t, hogy a CSZKA Moszkva és a Krasznodar is érdeklődött iránta, a fővárosiak 230 millió rubelt fizettek volna érte, de a játékos és családja korábban elhatározták, hogy Szevikjan Európába igazoljon, az FTC-t pedig azért választották, mert versenyben van a nemzetközi porondon (február 15-én és 22-én az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszában a görög Olympiakosszal vívnak meg a zöld-fehérek).

Szevikjant egyébként a Nyizsnyij Novgorod is szerette volna megtartani, a sportball24.com azt írja, hogy a vezetőség felajánlotta, hogy új szerződést írjon alá több fizetésért és magasabb kivásárlási díjért, de ezt ő és édesapja visszautasította.

Szevikjan klubváltásáról beszélt klubja két elöljárója és vezetőedzője is, elismerve az FTC-vel kapcsolatos híreszteléseket.

„Igen, igaz – felelte Dimitrij Kondratov, a Pari Nyizsnyij Novgorod igazgatósági elnöke arra a kérdésre, igaz-e, hogy Szevikjan a Ferencvároshoz igazol.Már csak a személyes tárgyalás van hátra és hogy fizessenek nekünk – tette hozzá.

„Még a Krasznodar sem szerezhet meg mindenkit. Edgar Európába akart igazolni, Nagyon szeretett volna egy európai klubban játszani és így döntött. A Ferencváros ajánlatot tett, de az üzlet még nem zárult le” – mondta immár David Melik-Huszeinov, a klub általános igazgatója az ulloi129.hu szerint.

„Csak veszíteni fog. A magyar bajnokság gyengébb, mint az orosz és még be kell illeszkednie a csapatba és a játékba”summázta Szevikjan távozását Szergej Juran, a Nyizsnyij Novgorod vezetőedzője, aki nehezen értette meg az örmény játékos döntését, ő ugyanis jobban elfogadta volna, ha játékosa a CSZKA-hoz vagy a Krasznodarhoz szerződik.

A Moszkvában született Szevikjan utánpótláskorú labdarúgóként a spanyol Levanténál pallérozódott, majd 2022-ben igazolt Oroszországba, a Nyizsnyij Novgorodnál 40 mérkőzésen nyolc gólig és egy gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti jelenlegi klubjához, így az FTC-nek ki kell vásárolnia őt, ha meg akarja szerezni a játékjogát.

Az értesülés kapcsán megkerestük a Ferencvárost, amely nem szokta kommentálni a sajtóhíreket, a szerződéseket a hivatalos csatornáin jelenti be.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek: Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Távozók: Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anderson Esiti (nigériai), Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Marquinhos (brazil,Pumas UNAM – Mexikó), Tokmac Nguen (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik