Borbola Bence, Cserháti András 2019.12.28 21:31 Frissítve: 2019.12.28 21:50

NB I: ők lehetnek az esélyesek a DVSC edzői posztjára

A fiatal Boér Gábor, a rutinos Mészöly Géza, a korábbi diósgyőri edző, Vitelki Zoltán, vagy a csapat egykori szakvezetője, Supka Attila lehet a Debrecen új vezetőedzője.

 

Ki ül le a debreceni kispadra? (Fotó: MTI)

Mint beszámoltunk róla, Herczeg András leköszönt, így a legnagyobb kérdés Debrecenben, hogy ki veszi át a népszerű edző munkáját. Szima Gábor, a DVSC elnöke a Nemzeti Sport szombati számában beszélt az új edzővel szemben támasztott elvárásairól. Elmondta, a lényeg, hogy a játékosok megfelelő erőnléti állapotban legyenek, a csapat pedig modern futballt játsszon. Ennek a szempontnak kétségkívül megfelelne a 49 éves Bódog Tamás, aki legutóbb Diósgyőrben ült az NB I-ben kispadon. Hosszú éveken át Németországban futballozott, edzői pályáját is ott kezdte, a modern futball elkötelezettje. Az első megbeszélések után azonban úgy tűnik, egyre kisebb az esély arra, hogy Bódog Tamás lesz a DVSC vezetőedzője.

A másik jelölt Boér Gábor, aki pályája elején tart. A 37 éves szakember Békéscsabán ült először vezetőedzőként a kispadon, majd az ETO FC Győrnél dolgozott rövid ideig, most a Lokival kapcsolatban emlegetik a nevét. Sokak szerint kizárható, hogy a fiatal edzőt bízzák meg a szakmai munka irányításával, ám úgy tudjuk, Szima Gábor már felvette a kapcsolatot vele és az ügynökével is. Konkrétumokról nem esett szó, de az egyeztetés, a tapogatózás megkezdődött.

Kevésbé lenne meglepő, ha Mészöly Gézát, vagy az első debreceni bajnokcsapat vezetőedzőjét, Supka Attilát neveznék ki. Előbbi tapasztalt edző, dolgozott Újpesten, a Vasasnál, Szombathelyen és Győrben is, utóbbi pedig sok szempontból remekül illene Szima Gábor elképzeléseibe. Egyfelől ismeri a debreceni viszonyokat, a labdarúgók többségét, sőt a szakmai stáb néhány tagját is – másfelől korábban jól kijött a DVSC elnökével, s ez sem mellékes szempont. Nem zárható ki tehát, hogy Supka Attila visszatér egykori sikerei színhelyére, és 2006 után ismét ő ülhet a Loki kispadján.

A legfrissebb információ szerint azonban az is benne van a pakliban, hogy Vitelki Zoltán veszi át a Debrecen irányítását. A DVTK-t korábban másod- és vezetőedzőként is irányító szakember dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, jelenleg pedig a Mezőkövesd Zsóry második számú csapatát irányítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban. Az együttes jelenleg a harmadik helyen áll, s ha Vitelki Zoltán lesz a befutó a DVSC-nél, már nem ülhet le a kövesdiek kispadjára az első tavaszi bajnokin, a Mád ellen február 29-én.

A debreceni keret tagjai eközben téli szabadságukat töltik, van, aki odahaza, a városban pihen, mások elutaztak a hegyekbe. A felkészülés január 3-án kezdődik, a csapat végig hazai környezetben készül, nem utazik edzőtáborba. A klub vezetői szeretnék, ha az első foglalkozást már az új vezetőedző tartaná meg.

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.