NB I: nincs büntetés a Puskás–Vidi után történtek miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 23:00
null
Benczés Miklós szoros fehérvári „őrizetben” (Fotó: Koncz György)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egyik klubot sem büntette meg a szeptember 15-i Puskás Akadémia–Mol Vidi FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés lefújását követően a pályán történtek ügyében.

 

A MLSZ honlapjának keddi tájékoztatása szerint a csaknem kétórás ülésen azt állapították meg, „a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás vagy más, a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható”.

Az mlsz.hu híre szerint a két klub játékosai, valamint vezetői kivétel nélkül elismerték, hogy a mérkőzés lefújása utáni viselkedésük elítélendő, sajnálják, megbánták, amit tettek, s elnézést kérnek az ellenféltől és a szurkolóktól.

„Az eljárásban részt vevő összes szereplő egységes véleménye volt, hogy az eseménysor ártott a két klub és a sportág megítélésének. A klubok saját hatáskörükben ennek megfelelően kezelték az esetet” – teszi hozzá az MLSZ fegyelmi bizottságának határozata.

A felcsúti összecsapás a kapus Kovácsik Ádám sérülése miatt elhúzódott, és az Európa-liga-résztvevő bajnokcsapat 2–1-es hazai vezetésnél a 102. percben büntetőhöz jutott. Marko Scsepovics 11-esét Braniszlav Danilovics hárította.

Szőts Gergely játékvezető ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Anel Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá – volt, aki nyugtatni akarta –, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik