NB I: Nem akarok kritizálni, de erről beszélni kell – Storck

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 11:55
null
Storck szerint Németországban ilyen nem fordulhat elő (Fotó: Reuters/NSO)
Bernd Storck az NB I-es szezon végéhez közeledve egy furcsaságra hívta fel a figyelmet. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem érti, miért kapnak pihenőt a játékosok a győztes meccsek után.

 

Az élvonalban ha egy csapat nyer, a soros hétvégi mérkőzés előtt az edzők hajlamosak két nap szabadságot adni a futballistáiknak, akik így a szombati bajnokit követően legközelebb csak kedden tréningeznek.

„Németországban éppen ellenkezőleg van – mondta Bernd Storck. Ha sikeres vagy, még keményebben kell dolgoznod, ha pedig kudarcok érnek, időnként engedni kell a gyeplőn, nehogy besokalljanak a labdarúgók. Nem akarok kritizálni, beleszólni a klubok életébe, általánosítani pláne nem, hiszen vannak igazán profi klubok Magyarországon is, de erről a problémáról igenis beszélni kell.”

„A pénteki és a keddi tréning között rengeteg idő telik el, függetlenül attól, hogy valaki kezdő volt, vagy végig a kispadon ült. Három és fél napot pihenni? Hogyan? Miért? Így rengeteg hasznos időt vesztegetnek el a csapatok, a játékosok, a kondíció pedig szép lassan leépül. Nyugaton ilyen nincs, az újságírók azonnal az edzőnek szegeznék a kérdést: mire fel ez a sok pihenő?”

Bernd Storck számára ezekben a hónapokban az Európa-bajnokság az első, a remélt ottani siker a mozgatórugója, de eközben szívén viseli a magyar labdarúgás hétköznapjait is.

„Most is van olyan NB I-es játékos, aki keresi a lehetőséget a pluszmunkára, hogy szinten tartsa az erőnlétét – így a kapitány. – Nevet szándékosan nem mondok, a jelenség a fontos.”

BERND STORCK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN HOSSZABBAN IS BESZÉL ARRÓL, MILYEN TERVEI VANNAK A TELKI EDZŐTÁBOROZÁS ELSŐ HETEIRE, MIKOR CSATLAKOZNAK A LÉGIÓSOK, VALAMINT ELÁRULJA AZT IS, MELYIK PUSKÁS AKADÉMIA-JÁTÉKOST FIGYELI ANNAK ELLENÉRE, HOGY MELLŐZIK A KLUBJÁNÁL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik