NB I: Megfelelő irányba halad a Puskás Akadémia – Leekens

Vágólapra másolva!
2017.12.15. 09:49
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Puskás Akadémiánál tett látogatást – a belga szakember megismerte az intézményt és a szakmai vezetőkkel beszélgetett.

Georges Leekens az NB I téli szünete előtti utolsó fordulóban a helyszínen tekintette meg a Puskás Akadémia–Újpest összecsapást, ezúttal pedig az akadémia főigazgatója, Takács Mihály hívására utazott Felcsútra.

„A magyar labdarúgás csak összefogással, szoros szakmai együttműködéssel léphet előre – mondta Leekens a pfla.hu-nak. – Rengeteg a tennivalónk, ha el akarjuk érni, hogy mentálisan, fizikailag és intellektuálisan is a csúcson legyünk. Nagy kihívás ez, sok-sok munka vár még ránk, ha jó magyar válogatottat akarunk építeni. Ehhez jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt, mert minél magasabb szinten játszanak a játékosok, annál jobban fejlődnek. A sikert persze egyedül nem tudom garantálni, a kemény munkát viszont igen. Tudom, hogy a magyarok imádják a futballt, de bármilyen sok csalódás is érte őket, nem szabad elveszteni a hitüket. Nekem van hitem, van tapasztalatom, és van szenvedélyem – ezeket szeretném a magyar labdarúgás szolgálatába állítani, ezért vagyok itt.”

„Bemutattuk Leekens úrnak az akadémia átalakított futballfilozófiája mentén zajló korosztályos képzést – mondta Szalai László, az utánpótlásképzés szakmai igazgatója. – Bepillantást engedtünk neki a videoelemzéses munkánkba, melynek köszönhetően egyéni programot tudunk kialakítani a játékosainknak. Nagyon nyitott ember, és tetszett neki, amit itt látott, úgyhogy azt gondolom, jó munkakapcsolat fog kialakulni közte és a Puskás Akadémia között.”

A belga szakember elégedetten összegezte a látottakat.

„Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és annak is, amit láttam. Az infrastruktúra minden igényt kielégít, jó volt hallani, hogy a Puskás Akadémián nem csak a máért, hanem a holnapért is dolgoznak. A szakmai vezetőség prezentációt tartott az általuk alkalmazott módszerekről, így pontos képet kaptam arról, hogyan dolgoznak itt Felcsúton – úgy érzem, a megfelelő irányba haladnak a dolgok a Puskás Akadémián” – zárta szavait a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik