B. Á. 2020.08.04 19:58 Frissítve: 2020.08.06 01:32

NB I: mali csatárt igazolt a Budapest Honvéd – hivatalos

A Budapest Honvéd a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy Boubacar Traoré kétéves szerződést kötött a klubbal.

Boubacar Traoré két évre írt alá a Honvédhoz (Fotó: honvedfc.hu)

 

A 20 éves mali csatár 2019 januárjában igazolt a hazai Stade Malientől a tunéziai élvonalban szereplő CS Bizertinhez, amelynél 16 mérkőzésen hat gól és egy gólpassz volt a mérlege. Szerződése egy év után, január 8-án lejárt, azóta pedig csapat nélküliként tüntette fel a transfermarkt.de adatbázisa.

„Traoré leigazolásával újabb tehetséges fiatallal erősödött a keretünk – mondta Kun Gábor ügyvezető igazgató. – Kiváló fizikumú, sokoldalú játékos, akivel tovább bővülnek a csapat taktikai lehetőségei.”

Boubacar Traoré az elmúlt hetekben már Kispesten készült, és részt vett a csapattal a győri edzőtáborban is. A Bamakóban született támadó két évre, hosszabbítási opcióval kötelezte el magát a Budapest Honvédhoz, és komoly tervei vannak a piros-feketékkel.

„Láttam a kupadöntőt, megfogott a hangulat, és láttam, hogy ez egy remek csapat – árulta el Boubacar Traoré. – Nagyon tetszik, amit a Honvéd képvisel, remek a létesítmény is, minden feltétel adva van ahhoz, hogy fejlődni tudjak, az Európa-ligában való szereplés lehetősége pedig nagyon vonzó volt számomra. Szeretném segíteni a csapatot, támadóként pedig természetesen szeretnék sok gólt szerezni a klub színeiben. Mindig a fejlődést tartom szem előtt, keményen dolgozom, és mindig igyekszem figyelni, hallgatni a tanácsokra. A csapattársak nagyon kedvesen fogadtak, azt hiszem, az itt töltött pár hét alatt sikerült beilleszkednem. Bízom benne, hogy a lehető legjobb eredményt érjük majd el együtt a bajnokságban és a nemzetközi porondon is.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paksi FC, kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros, kölcsön után végleg), Nagy Sándor (ukrajnai, Debreceni VSC), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE FC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Boubacar Traoré (mali, szabadon igazolható, legutóbb CS Bizertin – Tunézia), Zsótér Donát (Újpest FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót FC Győr)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Eppel Márton (Cercle Bruges – Belgium, szabadon igazolható)
Távozók: Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg), Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Levkovich Robi (magyar-izraeli), Macdonald Niba (kameruni)
Kölcsönbe távozók: Juhász Zsombor
(Gyirmót FC Győr), Horváth Milán (BFC Siófok), Irimiás Gergő (FC Ajka), Kovács Nikolasz (FC Ajka, ismét kölcsönbe), Májer Milán (ETO FC Győr), Temesvári Attila (tiszakécskei kölcsön után ETO FC Győr), Tóth Péter (FC Ajka), Tömösvári Bálint (győri kölcsön után BFC Siófok), Zvara Levente (FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, FC Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.