NB I: Magyarország csodálatos tapasztalat volt – Sannino

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 16:16
null
Giuseppe Sannino egyértelműen visszatérne a Budapest Honvédhoz (Fotó: Török Attila)
Giuseppe Sannino, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd korábbi trénere a TUTTOmercatoWEB-nek beszélt távozása körülményeiről, valamint a kispestieknél töltött időszakáról.

 

Mint ismert, az olasz szakember és a Budapest Honvéd március 19-én,közös megegyezéssel szerződést bontott.Giuseppe Sannino a történtek ellenére örül a lehetőségnek, és a magyar körülményeket dicsérte.

„Magyarország csodálatos tapasztalat volt. Anglia és Görögország után megismertem egy újabb helyet, ahol jól lehet futballozni. Vannak új stadionok, modern sportközpontok, amelyekben az akadémiák dolgozhatnak. Ez meglepett. Egyszer sem kellett régi stadionban játszanunk, a Honvéd új létesítménye is egy éve készült el”– vélekedett a 62 esztendős Sannino.

„Amikor viszont ilyen történik, mint napjainkban, akkorel kell gondolkodni a hazatérésen. Kedveltem a stábom, az alkalmazottak különböző országokból származtak, és nekik is vissza kellett térniük a családjukhoz, mielőtt a határokat lezárták. Úgy véltük, ez a helyénvaló. Amikor aztán felfüggesztették a bajnokságot, nem is voltak megfelelőek a feltételek a maradáshoz, részben azért is, mert bizonytalanná vált, hogy mikor normalizálódik a helyzet.”

A kérdésre, miszerint visszatérne-e a kispesti alakulathoz, Sannino igennel felelt – mint elmondta,„egyértelmű, a környezet fantasztikus, mint ahogy a stadionok is, a gárda pedig jó eredményeket ért el”.

„A futballban nem csak a számok a fontosak. A Honvédnál az első hat meccsből ötön kikaptunk, de a vezetőség kitartott mellettem, mert látta, hogy jó úton haladunk. Majd három hónapon át csak nyertünk vagy ikszeltünk, egészen a Magyar Kupa elődöntőjéig. Ötödik volt a csapat, amikor távoztam”– tette hozzá Sannino.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik