NB I: magyar állampolgár lett a Honvéd szlovák kapusa

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 13:37
null
Tomás Tujvel magyar állampolgár lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Letette a magyar állampolgársági esküt Tomás Tujvel, az NB I-es Budapest Honvéd szlovák labdarúgója – számolt be róla a kispesti klub.

A 36 esztendős kapus 2009 óta futballozik Magyarországon, korábban a Videotonban, Kecskeméten és Mezőkövesden szerepelt – illetve kölcsönben Dunaszerdahelyen is játszott.

Tujvel a kispesti városházán tette le az állampolgársági esküt. A Honvéd beszámolója szerint szépen elsajátította a magyar nyelvet.

„Régóta vártam már erre az alkalomra, örülök, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot – idézi a honvedfc.hu Tomás Tujvelt. Egy dolog nem változott: ugyanúgy kell tovább dolgozni, most például már a Mezőkövesd elleni meccsre is gondolok, hiszen szombaton fontos találkozó vár ránk. Jól érzem magam Magyarországon, itt szeretnék majd élni, ha abbahagyom a focit, ez azonban odébb lesz, mert van még bennem jó néhány év, továbbra is éhes vagyok a játékra, sikereket szeretnék elérni a Honvéddal. Megszerettem Magyarországot, itt és a Honvédnál is otthonra leltem.”

A székesfehérváriakkal két bajnoki címet szerző kapus a nyáron igazolt a fővárosba. A mostani idényben tizenhárom NB I-es mérkőzésen és két Magyar Kupa-találkozón védte a Honvéd kapuját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik