NB I: létezik ellenszer a Fradi ellen? Bozsik így csinálná

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 11:27
null
Vitarendezés a 2–1-es fővárosi győzelmet hozó szeptemberi meccsen (Fotó: Szabó Miklós)
A közmédia három mérkőzést közvetít a labdarúgó NB I hétvégi fordulójából, köztük a vasárnap 18 órakor kezdődő a Ferencváros–Zalaegerszeg találkozót, amelynek kapcsán az M4 Sport megkérdezte állandó szakértőjét, Bozsik Péter, ő hogyan próbálná megállítani a Fradit.



„A Fradi olyan passzban van, hogy bárhol, bármelyik magyar csapat ellen lép pályára, esélyesnek számít, pláne otthon, egy friss feljutóval szemben – mondta az M4 Sport-nak Bozsik Péter. – De nem lehet lebecsülni a Zalaegerszeget, stílusos, jól megkomponált focit játszik, és képes arra, hogy megnehezítse a fővárosiak dolgát: legutóbb például a Fradi csak az utolsó pillanatban tudott nyerni ellene. Mindezek ellenére meglepődnék, ha a zöld-fehérek nem tartanák otthon a három pontot.”

Felvetődik a kérdés: ebben a helyzetben milyen taktikával készülhet a mérkőzésre a feljutó vendég? Bozsik Péter 2001–2003 között irányította a zalai együttest, amelyet az első évben bajnoki címre vezetett, majd a 2002–03-as Bajnokok Ligája-sorozat selejtezőjében legyőzte a Manchester Unitedet.

„Mindig azt mondom, hogyha jobb csapat ellen kell pályára lépni, akkor is igyekezni kell minél többet birtokolni a labdát, hiszen labda nélkül a legjobb ellenfél sem tud gólt lőni. Ritmusváltásokból a kapu elé lehet érni, de mindennek az alapja egy szervezett, agresszív védekezés” – folytatta az 58 éves szakember.

„Ha Dobos Barnabás, a ZTE vezetőedzője nagyon feltolja a védekezést, és nagy területeket hagy a védelem mögött, akkor azt a Fradi a gyors játékosaival könnyen bejátssza. Járt már így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is a Groupama Arénában – emlékeztetett Bozsik. – Ha viszont túl mély védekezést kér, akkor nem tud majd kontrázni. A Zalaegerszeg akkor lehet eredményes, ha a pálya középső harmadában, a saját térfélen próbál labdát szerezni, és ebből kontráz. Ehhez elég gyors játékosai vannak Babati Benjamin és Radó András személyében. Vannak tehát fegyvereik a zalaiaknak, de jelen állás szerint egyértelműen a Ferencváros az esélyesebb csapat.”

NB I, 2019–2020, 13. FORDULÓ
NOVEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
17.00: Kisvárda–DebrecenKisvárda, Várkerti Stadion
17.00: Fehérvár–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
17.00: Bp. Honvéd–Paks Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Mezőkövesd–KaposvárMezőkövesd, Városi Stadion
19.30: Újpest–Diósgyőr (Tv: M4 Sport) Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
NOVEMBER 24., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–ZTE (Tv: M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik