nemzetisport.hu 2019.10.03 16:10 Frissítve: 2019.10.03 16:16

NB I: Kovácsik Ádám meghökkentő dolgokat élt át Olaszországban

Kovácsik Ádámot gyerekként azért vitték le a szülei focizni, hogy levezesse a felesleges energiáit. Ő azonban az első pillanattól kezdve kapus akart lenni, s már nyolc évesen eldöntötte, hogy a labdarúgás lesz az életútja. Tizenöt éves volt, amikor Olaszország felé vette az irányt, ahol megtapasztalta, milyen az, ha az olasz szurkolók a tenyerükön hordozzák. De abban is volt része, amikor éktelen haragra gerjedtek...

Kovácsik Ádám meghökkentő dolgokat élt át Olaszországban (Fotó: Tumbász Hédi)
„Olaszország az az ország, ahol labdarúgóként leginkább érzed a nyomást, kőkemény teljesítménykényszer van
mondta a 28 éves kapus, aki öt évet töltött az akkor másodosztályú Reggina kötelékében, s videónkban arról is beszél, hogy kezdetben milyen nehézségekkel kellett szembenéznie az idegen közegben. – Amikor kint van a meccsen húszezer ember, utána megvárnak, vagy megállítanak az utcán, az nyilván nagyon jó élmény volt. De előfordult olyan is, hogy hazatelefonáltam a feleségemnek, hogy megkérdezzem, várnak-e otthon a szurkolók vagy haza tudok menni? Hajnali kettőig nem tudtuk elhagyni a stadiont, de szakadt félbe edzés is, megjelentek a pályán, kérdőre vontak. Vagy eljöttek a szállodához, ahol aludtunk, lehívtak, körbeálltak, és azt mondták, ha nem nyerünk, akkor nem tudunk majd közlekedni a városban. Megvan a jó és rossz oldala is ennek a temperamentumosságnak.”


Székesfehérváron ennél sokkal nyugodtabb az élete, a immár három éve kirobbanthatatlan a Mol Fehérvár kapujából. Az eddigi legjobb idényének a 2017–2018-as évadot tartja, amikor a fehérváriak megnyerték a bajnokságot, ráadásul 2018. január 11-én megszületett kisfia, Zalán.

„Eléggé kialvatlan éjszakáim voltak abban a hónapban, tizenhárom mérkőzésen mégis csak négy gólt kaptunk. Ami nyilván nem csak az én érdemem, de én is hozzátettem a magamét. Olyan érzelmi pluszt adott, hogy a kialvatlanság sem volt negatív hatással a teljesítményemre. A nyugodt családi háttér egyébként is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott teljesítményhez.” 

Ezt pedig felesége, Nóra és a labdával szintén jó barátságban lévő Zalán biztosítja. A Sportkrém fotózására is elkísérték a családfőt, akiről a pénteki Nemzeti Sport mellékletében még többet olvashatnak. 

2020.05.28 22:28:13

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne félj, babám, pályán a Tabán!

2020.05.28 10:48:26

Labdarúgó NB I P. K.

Pakson már csak a Böde-gólok hiányoznak. Diósgyőri vereségek, felcsúti győzelmek.

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.