NB I: Kitüntetés a Fradinak, hogy elvinnék a játékosait – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.01. 22:53
A Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Vasast az NB I 3. fordulójában. A Fradi meglepte a hazaiakat, Thomas Doll 4–1–2–1–2-es felállásban, azaz „gyémánt” alakzatban küldte fel a pályára az övéit. Ezt mind a két szakember megemlítette a találkozót követő sajtótájékoztatón. Thomas Doll, az FTC vezetőedzője elmondta azt is, megtiszteltetés számukra, hogy érdeklődnek a játékosaik iránt a külföldi csapatok.

„Olyan nehéz mérkőzés volt, amilyenre számítottunk – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Gratulálok az ellenfélnek, mert letámadott, nagy nyomás alá helyezett minket. Az első félidőben nem tudtunk nyugodtan játszani, nem tudtuk beszorítani riválisunkat. Így is voltak helyzeteink, de nem sikerült betalálnunk. A második játékrészben gyorsabban futballoztunk, lettek is lehetőségeink, ellenfelünk pedig egy kicsit elfáradt, ezért több területünk maradt. A megfelelő pillanatban szereztük a gólokat. Azt hiszem, sok csapatnak lesz nehéz feladat elhozni innen a három pontot. Két rendszerben futballozunk, labdarúgóinknak tudniuk kell mind a kettőben játszani. Hogy hatottak-e Bödére és Dibuszra a pletykák? Nem hiszem. A Ferencváros számára kitüntetés, ha érdeklődnek a játékosai iránt, hiszen ez azt jelenti, jól végezzük a munkánkat." Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Gratulálok az ellenfélnek, mert letámadott, nagy nyomás alá helyezett minket. Az első félidőben nem tudtunk nyugodtan játszani, nem tudtuk beszorítani riválisunkat. Így is voltak helyzeteink, de nem sikerült betalálnunk. A második játékrészben gyorsabban futballoztunk, lettek is lehetőségeink, ellenfelünk pedig egy kicsit elfáradt, ezért több területünk maradt. A megfelelő pillanatban szereztük a gólokat. Azt hiszem, sok csapatnak lesz nehéz feladat elhozni innen a három pontot. Két rendszerben futballozunk, labdarúgóinknak tudniuk kell mind a kettőben játszani. Hogy hatottak-e Bödére és Dibuszra a pletykák? Nem hiszem. A Ferencváros számára kitüntetés, ha érdeklődnek a játékosai iránt, hiszen ez azt jelenti, jól végezzük a munkánkat."

„Gratulálunk a Ferencvárosnak és Thomas Dollnak, aki amióta itt van Magyarországon, nemzetközi szintű keretet hozott össze – mondta Simon Antal, a Vasas vezetőedzője. – Ma egy fiatalabb, rutintalanabb csapattal találkozott. A Fradi »gyémánt« alakzatban állt fel, emiatt rengeteg mozgásra kényszerültünk, és a kapu előtt nem voltunk elég pontosak. Végig pariban voltunk, ám a második félidőben már nagyobb önbizalommal játszott a Fradi, ezt érezni lehetett. Nyolc húsz éven aluli futballistánk volt, ez meglátszott, de nagy öröm, hogy ők végig nyílt meccset tudtak vívni egy ilyen kiváló csapattal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik