NB I: Király felfedte a titkot – ezért visel mackónadrágot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 10:40
A magyar válogatottól nemrégiben visszavonuló Király Gábor terjedelmes interjút adott a Berliner Zeitungnak. A 40 esztendős kapus egyebek mellett arról is szót ejtett, hogy mikor és miért szokott rá a mára már legendássá vált mackónadrág viselésére.

A 108-szoros válogatott játékos 1997 és 2004 között 198 mérkőzésen védte a Hertha kapuját a Bundesligában, így nem csoda, hogy Berlinben tizenkét év elteltével sem feledkeztek meg róla.

Király Gábor a válogatottban 108-szor védett – az esetek többségében mackónadrágban (Fotó: Szabó Miklós)
Király Gábor a válogatottban 108-szor védett – az esetek többségében mackónadrágban (Fotó: Szabó Miklós)

A magyar nemzeti csapattól a svédek elleni felkészülési mérkőzésen elbúcsúzó Király több témát is érintett, s elárulta többek között azt is, hogy mikor védett először mackónadrágban.

„1994-ben, Szombathelyen. A szertárosunk elfelejtette magával hozni a fekete nadrágjainkat, a kapusoknak csak a szürke mackónadrágok jutottak. Átöltöztem, majd megnyertünk sorozatban kilenc mérkőzést, a csapatnak pedig remekül ment a játék. Azóta nem tudok elszakadni a mackónadrágtól” – emlékezett vissza Király.

A rend kedvéért jegyezzük meg: a Haladás kapusának emlékezete kicsit csal, mert az általa emlegetett időszakban, az 1994–1995-ös idényben a szombathelyi csapat egymás után „csak” öt, illetve hat meccset nyert meg, ugyanakkor 15 fordulón keresztül veretlen maradt, és a szezon végén feljutott az NB I-be.

Királytól azt is megkérdezték, a szurkolók mikor láthatják ismét Berlinben.

„A sajtóban rendszeresen figyelemmel kísérem korábbi csapatom eredményeit, Dárdai Pállal és Petry Zsolttal pedig gyakran beszélek telefonon. A korábbi edzőim közül Nello Di Martinóval és Enver Mariccsal is tartom a kapcsolatot. Berlinben legközelebb talán 2017 márciusában, Marcelinho búcsúmeccsén láthatnak. Természetesen mackónadrágban” – mondta Király.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik