NB I: kinevezték Kovács Zoltán utódját a DVTK-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.04. 09:45
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK kinevezte új sportigazgatóját, a távozó Kovács Zoltán helyére érkező Árki Gábort.



Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tíz éven keresztül a Lombard Pápánál dolgozó Árki Gábor lesz a DVTK új sportigazgatója.

„Miután Kovács Zoltán néhány hete arról tájékoztatott, hogy új feladatok várnak rá ,és távozni szeretne Diósgyőrből, elkezdődött az új sportigazgató felkutatása – mondta el a dvtk.eu-nak Szabó Tamás, a klub ügyvezetője. – Az ilyenkor alapvető elvárások – megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság – mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékosértékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud »élni« a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert, és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele. Munkájához erőt és kitartást, valamint sok sikert kívánok!”

Árki Gábor a Lombard Pápánál eltöltött időszaka alatt elvégezte az MLSZ által szervezett középfokú sportmenedzseri képzést, és A-licences edzőnek is vallhatja magát.

„Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat – nyilatkozta Árki Gábor. – Játékosként többször éltem át a diósgyőri stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet, és sikerül megerősíteni az Európa-liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik