nemzetisport.hu 2014.06.04 09:45 Frissítve: 2015.01.16 02:50

NB I: kinevezték Kovács Zoltán utódját a DVTK-nál

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK kinevezte új sportigazgatóját, a távozó Kovács Zoltán helyére érkező Árki Gábort.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tíz éven keresztül a Lombard Pápánál dolgozó Árki Gábor lesz a DVTK új sportigazgatója.

„Miután Kovács Zoltán néhány hete arról tájékoztatott, hogy új feladatok várnak rá ,és távozni szeretne Diósgyőrből, elkezdődött az új sportigazgató felkutatása – mondta el a dvtk.eu-nak Szabó Tamás, a klub ügyvezetője. – Az ilyenkor alapvető elvárások – megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság – mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékosértékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud »élni« a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert, és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele. Munkájához erőt és kitartást, valamint sok sikert kívánok!”

Árki Gábor a Lombard Pápánál eltöltött időszaka alatt elvégezte az MLSZ által szervezett középfokú sportmenedzseri képzést, és A-licences edzőnek is vallhatja magát.

„Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat – nyilatkozta Árki Gábor. – Játékosként többször éltem át a diósgyőri stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet, és sikerül megerősíteni az Európa-liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.”

2019.09.23 14:05:24

Labdarúgó NB I P. K.

Nagy Dávid Zsolt hat gólt szerzett, a Soroksár kilencet, meglepetéscsapat lett az SBTC – legek.

2019.09.22 16:53:38

Labdarúgó NB I A mérkőzésről tudósított: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Remek hangulatban, közel 11 ezer néző előtt sokáig vezetett a Zalaegerszeg, de a végén a bajnok örülhetett.

2019.09.20 19:32:22

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Az 1956-os forradalom után külföldön maradó Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort Kubala László segítette szerződéshez.

2019.09.20 19:58:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A hetvenedik életévét betöltő Kozma Mihály gólérzékeny, kreatív és technikás csatár volt.