MTI 2020.04.06 19:03 Frissítve: 2020.04.08 04:15

NB I: Juhász Roland a nézők előtt szeretne búcsúzni

Juhász Roland, a Mol Fehérvár FC 95-szörös válogatott futballistája bízik benne, hogy a pályán, szurkolók előtt fejezheti be pályafutását, ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy ez a jelenlegi helyzet miatt akadályokba ütközhet.

 

Juhász Roland az idény végén befejezi (Fotó: Földi Imre)

 

A 36 éves védő, aki a visszavonulásáról szóló döntést már korábban meghozta, hétfőn az M1 aktuális csatornának adott interjújában reagált arra a hírre is, miszerint ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságot június 30-ig be tudják fejezni, május 10-ig el kellene kezdeniük edzeni a csapatoknak.

„Háromhetes felkészülésre mindenképpen szükség lenne, hiszen most a fizikális részét mindenki megoldja, ahogy tudja, de mivel csapatjátékról van, nagyon nehéz pótolni két hónapot, visszahozni egy olyan formát, ami a bajnokság hajrájához kell” – magyarázta.

A kiváló védő karrierje jelentős részét az Anderlechtnél töltötte, így természetesen közel áll hozzá a belga labdarúgás, az ottani bajnokságot azonban a járványügyi helyzet miatt, Európában elsőként törölték.

„Nagyon meglepett, hogy ilyen elhamarkodottan döntöttek, hiszen amikor még kint játszottam, mindig azt hangoztatták, hogy az igazi verseny még csak ilyenkor kezdődik, felezik a pontokat és indul a rájátszás” – mesélte.

Juhász Roland arról is beszélt, hogy nem olyan régen még egy reálisnak tűnő, álomszerű befejezés képe is a szeme előtt lebegett, ugyanis a Magyar Kupa-döntő eredetileg kiírt napján, május 20-án lett volna húsz esztendeje annak, hogy bemutatkozott a profik között, az MTK színeiben egy Diósgyőr elleni NB I-es találkozón debütált. A fehérváriak jelenleg a négy között vannak – ellenfelük a Mezőkövesd –, míg a másik ágon korábbi klubja, az MTK a Honvéddal csatázik majd, így akár jelenlegi csapata az egykorival is találkozhat a fináléban.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.