NB I: „Ilyet Magyarországon talán csak Gera Zoltántól láthattunk” – fotó

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2018.03.05. 09:19
null
Rácz Barnabás szaltója a Vasasnak lőtt gólja után (Fotó: Unger Tamás)
Rácz Barnabás, a Haladás középpályása szépségdíjas góljával főszerepet vállalt a Vasas 3–0-s legyőzésében, és aztán az ünneplése is különlegesre sikerült.

 

Noha a Haladás egyetlen meccsét sem veszítette el a felkészülés alatt, a tavaszi rajton 1–0-s vereséget szenvedett az Újpest vendégeként, így kieső helyre visszacsúszva várta a Vasas elleni mérkőzést. A Michal Hipp edzette együttes azonban a játék minden elemében felülmúlta a Vasast

A bajnoki rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sajnos pont nélkül maradtunk Újpesten, pedig a döntetlen reális lett volna – mondta Rácz Barnabás. – Mondanom sem kell, feltétlenül javítani akartunk, már csak azért is, mert a közvetlenül előttünk álló Vasas volt az ellenfél, így hatpontos találkozó várt ránk. Az első gólig kiélezett csatát vívtunk, és bár helyzetek nem adódtak, inkább mi kezdeményeztünk. A második félidő elején jókor szereztük a második gólt, a harmadik után már érezhető volt, hogy meglehet a győzelem. Így is lett, de egyáltalán nem volt sima mérkőzés."

Félidőben egy góllal vezetett a házigazda (Kovács Lóránt találata előtt a kapujából kimozduló Lubos Kamenár ütközött Karol Mészárossal, aki nemcsak az eszméletét veszítette el néhány másodpercre, mint utólag kiderült, az orrcsontja is eltörött), a fordulást követően Rácz Barnabás parádés lövéssel szinte azonnal betalált, hogy aztán gólörömével a fiatalkori Gera Zoltánt idézze.

Egy letámadás végén került elém a labda, lefordultam, és a bal sarokba lőttem. Örülök, ha többen is szépnek találják, de csapatmunka volt ez a gól is. Ami pedig a gólörömömet illeti: anyukám és apukám is tornaedző, még kisgyerekként ők tanítottak meg szaltózni, és mert hosszú idő után voltam újra eredményes, nekik szólt a mutatvány, amelyet Magyarországon korábban talán csak Gera Zoltántól láthattunk. Egyébként utánpótlás-játékosként olykor már szaltóztam, a felnőttcsapatban viszont ez volt az első alkalom. Ugyanakkor bízom benne, nem az utolsó."

A Haladás az új stadionjában még hibátlan, a Ferencváros (2–1) és a Videoton (1–0) után a Vasast is legyőzte, és ha saját közönsége előtt az idény hátralévő részében is így teljesít, az nagyon sokat érhet a bentmaradásért vívott küzdelemben. Más lapra tartozik, hogy a következő öt bajnokija közül csak egy lesz a Rohonci úton.

Nyilván mindig szeretnénk nyerni saját közönségünk előtt, ugyanakkor a céljaink eléréséhez idegenben is pontok kellenek. A mezőny nagyon szoros, minden meccs kiélezett csata lesz. Szombaton Mezőkövesden roppant nehéz kilencven perc vár ránk, de együtt vagyunk, a Vasas legyőzése pedig nagyon jót tett a lelkünknek."

A nagy előd, Gera Zoltán utolsó szaltója 2014-ből (Fotó: archív)
A nagy előd, Gera Zoltán utolsó szaltója 2014-ből (Fotó: archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik