Szépen búcsúzott hazai pályán az NB I-től a Győr

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 18:25
null
Viszlát, ETO! Viszlát, NB I! Szépen búcsúzott a győri csapat (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Győri ETO 3–0-ra legyőzte a Pécsi MFC csapatát. A hazaiak az első félidő hosszabbításában Priskin Tamás találatával szereztek vezetést, majd a meccs hajrájában előbb Pátkai Máté szerzett újabb gólt, végül Priskin állította be a végeredményt 11-esből.

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ

GYŐRI ETO–PÉCSI MFC 3–0 (Priskin 45+1., 91. – a másodikat 11-esből, Pátkai 88.)

Jelen állás szerint egyik csapat sem az élvonalban folytatja majd a következő idényben, igaz, a pécsiek még reménykednek abban, hogy másodfokon megkapják az NB I-es licencet. A meccs kérdése az volt, hogy melyik csapatot mennyire sikerül motiválni.

Bár az első kapura lövést a hazaiak mutatták be a 7. percben, amikor Giorgi Kvitalija bombázott fölé, a meccset mégis a pécsiek kezdték aktívabban, akik a 12. percben büntetőt harcoltak ki (Lang Ádám lerántotta Kővári Róbertet a 16-oson belül). Márkvárt Dávid 11-esét azonban Jaroslav Cellar védeni tudta. Egy perccel később javíthatott volna Márkvárt, ám találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Miriuta: Tarsolynak és a szurkolóknak is szeretném megköszönni!

Ezután kezdett ébredezni a Győr: előbb Rudolf Gergely 24 méteres szabadrúgása szállt centikkel a bal felső fölé, majd Windecker József trafálta telibe a kapufát. Fél óra elteltével Koltai Tamás szabadrúgását védte Helesfay Donát, majd előbb Koltai ívelése, utóbb Priskin lövése kerülte el a kapu jobb oldalát.

Már mindenki elkönyvelte a szünetre a döntetlent, amikor egy remek Priskin–Pátkai összjáték végén előbbi jobbról, 12 méterről a kivetődő Helesfay fölött a kapu közepébe lőtt (1–0).

A második félidőben a pécsiek mozgósították tartalékaikat is, de Fröhlich 6 méteres lövését Cellar védte bravúrral, Kővári pedig centikkel a kapu fölé lőtt. Eközben a túloldalon Priskin lövését Ojdanic blokkolta, míg Lipták Zoltán 8 méteres fejesét Balogh Béla kibólintotta a gólvonalról.

Aztán a végén meg is pecsételődött a vendégek sorsa, a 88. percben ugyanis a kilépő Pátkai Máté Helesfay fölött a kapu közepébe emelt 10 méterről (2–0), majd Windeckert buktatta James a 16-oson belül, és a megítélt büntetőt Priskin gólra gólra váltotta a hosszabbításban (3–0).

Koltai: Bevallom őszintén, kicsit megsirattam a végén

LABDARÚGÓ NB I, 29. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Május 22., péntek
19.00

Dunaújváros PASE–Debreceni VSC 0–0

Szabó Zsolt
Május 23., szombat
14.00

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 4–5

Solymosi Péter
16.00

MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 2–0

Kassai Viktor
18.30

Lombard Pápa–Paksi FC 0–4

Iványi Zoltán
18.30

Győri ETO FC–Pécsi MFC 3–0

Szilasi Szabolcs
18.30

Nyíregyháza Spartacus–Diósgyőri VTK 1–2

Andó-Szabó Sándor
Május 24., vasárnap
16.30

Videoton FC–Kecskeméti TE (Tv: Duna World)

Fábián Mihály
18.30

Ferencváros–Budapest Honvéd (Tv: Sport2)

Erdős József
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik