NB I: „Gyönyörű svédasztalt terítettünk meg a Pécsnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 22:29
Pályaválasztóként 5–2-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Győri ETO az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a PMFC-től. Horváth Ferenc győri edző megterített svédasztalról, pécsi kollégája, Lőrincz Emil szenzációs játékosairól beszélt a lefújást követően.

„Nem akarok magyarázkodni az összeállítást illetően, bár az tény, hogy ebben a felállásban még nem játszott a védelmünk, és nem valószínű, hogy még fog – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben Horváth Ferenc. – Kilenc perc alatt megterítettünk egy gyönyörű svédasztalt a Pécsnek, utána már abszolút érvényesült a vendégek játéka, és ki is használtak minden lehetőséget. Az, hogy itthon két gólt szerzünk és több helyzetet kidolgoztunk, de mégis pont nélkül maradtunk, minősítette a védekezésünket.”

„Ma is szenzációsak voltak a fiúk, minden dicséretet megérdemelnek – mondta Lőrincz Emil, a pécsiek edzője. – Az első tíz percben szenzációsan játszottunk, már kettő nullára vezettünk, ami utána érdekes módon minket fogott meg. Visszahúzódtunk a saját térfelünkre, tizenhatosunkra, így szép fokozatosan ki tudott egyenlíteni a Győr. Viszont ami rettentő ereje a csapatnak, hogy azonnal tudtunk váltani, és megszereztük a harmadik gólt, ami után kezdtünk egyre magabiztosabbá válni. Utána pedig újabb gólokat szereztünk. Vannak értékek ebben a pécsi csapatban. Perics a Ligakupa-meccsen szerzett három gólt, most egy ilyen edzői megérzésre került be a kezdőbe Pölöskey, aki meghálálta a bizalmat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik